Meny Stäng

Lär känna husbilsbloggarna – FREEDOMtravel

Annons

För drygt ett år sedan startades gruppen ”Husbilsbloggarna” på Facebook. Bloggarna i gruppen presenterar sig nu i varsitt blogginlägg genom att svara på samma frågor. Här kommer våra svar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Facebookgruppen ”Husbilsbloggarna”

Det är vår vän Linda, med bloggen Reiselinda, som står bakom Facebookgruppen ”Husbilsbloggarna”. Detta är en grupp där bloggare som skriver om husbilsresor och husbilsliv kan dela sina inlägg – och där andra intresserade kan ta del av dem. Gruppen har nu hunnit få nästan 500 medlemmar! Vill du gå med i gruppen ansöker du om medlemskap här:

Presentation av husbilens besättning

Vi är Peter och Helena. Vi bor till vardags i en husbåt i Stockholm (Solna). Våra största intressen är att resa (främst med husbil men också på andra sätt) och att blogga, och resebloggande har med tiden också blivit ett av våra jobb. Utöver bloggandet jobbar jag (Helena) som folkhälsovetare i Region Stockholm.

Helena & Peter _ Freedomtravel, 2015
Husbilen FREEDOM, Peter och Helena, Foto: Lasse Persson

Vad har ni för husbil och hur har er ”husbilsresa” sett ut? Hur länge, hur många och varför?

Vi har en Adria Coral 660 sp från 2007. Vi har designat om den både invändigt och utvändigt, bland annat med foliering, så den är idag ”one of a kind” …

Ingen av oss har någon campingbakgrund, men vi gillar båda att resa. När vi reste till Nya Zeeland 2007 med Peters två söner gjorde jag (Helena) research innan resan. Jag insåg att husbil blev mindre dyrt jämfört med andra alternativ och föreslog detta för Peter.

Ser jag ut som en campare?

Peter

”Ser jag ut som en campare?”, utbrast han och såg synnerligen upprörd ut. Efter en del ekonomiska kalkyler gav han ändå med sig och vi hyrde husbil. Vad hände? Vi blev förälskade i den fria livsstilen, åkte hem till Sverige … och köpte en husbil. Vi har kvar samma husbil än idag.

Husbilen som vi hyrde på Nya Zeeland 2007

Vad är det bästa och sämsta med den husbilen ni har nu?

Det bästa med vår husbil är att den är rymlig, har massor av förvaringsutrymmen, är bekväm och har högt i tak. Vi älskar också att den är utrustad med ugn.

Det sämsta med vår husbil är att den har ett gäng år på nacken. Flera saker har gått sönder, men vi håller nu på att fixa det ena efter det andra i projekt FREEDOM 2.0.

Musslor

Var är ni just nu? Och hur ser era resplaner för 2020 ut? 

Vi är hemma i vår husbåt i Stockholm (Solna). Vår husbil är fortfarande på vinterförvaring i Värmland, men vi ska snart hämta den. Det första vi måste göra då är att fortsätta arbetet med projekt FREEDOM 2.0. Vi återkommer om detta!

Vi hade planerat en Europaresa genom bland annat Tyskland, Tjeckien, Österrike, Slovakien och Ungern. Nu är det kanske troligare att vi kommer att resa i Sverige. Det som är bra med husbil är att man kan ändra planer fort!

Camping Tjeckien

Har ni en favoritplats, ort, land, camping …?

Om vi ska nämna en speciell plats så blir det Korsika. Vilken fantastiskt vacker ö, med vild natur och paradisstränder!

WIFI.se

Vilken plats åker ni inte tillbaka till? 

Vi åker oftast inte tillbaka någonstans … Det är inte för att det är något fel på ställena, utan för att vi älskar att upptäcka nya platser!

Berätta om något som hänt i ert  husbilsliv som ni inte kommer glömma!

År 2015 gjorde vi verklighet av vår dröm och reste runt Europa med husbilen under ett helt år. Vi startade genom att köra till den franska västkusten och fortsatte sedan runt bland annat Spanien, Frankrike, Korsika, Sardinien, Sicilien, Italien, Albanien, Makedonien, Montenegro och Kroatien. Vår livs resa verkligen!

Husbil runt Europa 2014-2015
Redo för 1 års husbilsresa i Europa!

Vad är det bästa och sämsta med husbilslivet? 

Det bästa med husbilslivet är friheten. Man har allting med sig, man behöver inte planera så mycket och man kan ändra riktning när som helst.

Det sämsta med husbilslivet är … Nej, där går vi bet? Kanske att det är mycket att hålla reda på när man reser i olika länder i Europa, när det gäller sånt som gasolkopplingar och miljözoner till exempel.

Med hyrd husbil i Kroatien 2016

Har ni något smart tips till andra husbilsåkare eller någon som planerar att köpa husbil?

Oj, var ska man börja? Ett bra tips kan vara att börja prata med andra husbilsåkare för att utbyta tips och erfarenheter. Gå på mässor, gå med i Facebookgrupper, läs husbilsbloggar, prata med andra husbilster på ställplatser och så vidare. För dig som planerar att köpa husbil har vi samlat några bra tips här:

Husbil i Makedonien

Vilka är era bästa hjälpmedel för husbilsresan? 

För att hitta rätt på resan är det ju ovärderligt med en bra GPS, men vi gillar också att komplettera med en hederlig kartbok. För att hitta ställplatser och campingar använder vi framför allt appen CamperContact, som vi tycker är smidig.

Camping med snygga solglasögon
Vi avslutar med en bild på oss från husbilsresan 2015

Följ gärna våra resor och upptåg här på bloggen, på Facebook och på @freedomtravelnews på Instagram.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev