Meny Stäng

En galen värld – och Peter i en finsk tidning

Annons

Ibland känns det som att vi lever i en galen värld. Det som händer runt oss är sorgligt och skrämmande, men ibland också surrealistiskt och bisarrt. Och nu finns dessutom ett uttalande från Peter om coronakrisen för resebloggare … på finska!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Har världen blivit galen?

Den här tiden är jobbig, tung och sorglig på många sätt. Samtidigt kommer det gång på gång nyheter som gör att man undrar om världen har blivit galen. Här är tre nyheter som fått oss att höja på ögonbrynen under veckan:

  • I Vitryssland kommer ”ingen dö av corona”. Detta lovar president Aleksandr Lukasjenko eftersom de ”hittat kombinationer av läkemedel för att rädda människor”. Det är i Vitryssland man borde bo alltså …!?
  • Danska förskolebarn ska hålla två meters avstånd från varandra. Danska förskolor öppnar igen, men det är två meters avstånd mellan barnen som gäller. Härligt att höra att de danska förskolebarnen är lite mer disciplinerade än de svenska …!?
  • Läkare sålde ”coronakur” på nätet. Kosttillskottet Anoroc (corona baklänges) kostade 399 kronor och skulle bota corona. Läkemedelsverket har nu stoppat försäljningen. ”Killarna tänkte inte på bestämmelserna om hur man gör”, säger en av läkarna. ???

Reportage i finsk tidning

Hur går det för resebloggare i dessa tider då? Detta undrade en finsk tidning och beslutade sig för att intervjua några nordiska resebloggare. De intervjuade bland annat Peter på telefon, och han är nu citerad i en finsk tidning.

”Käykö niin että maiden rajat avautuvat sitä mukaan, kun naapurimaa on koronavapaa.”

Peter Bergström

Vad Peter säger i den finska tidningen? Nej, det har vi ingen aning om. Vår finska är nämligen väldigt begränsad. Här kan du i alla fall se reportaget, och vi känner åtminstone igen Peter på bild!

Bäst denna vecka

Vad är bäst denna vecka? Det är en bra fråga eftersom allting hela tiden känns så konstigt. Jag (Helena) har lärt mig att göra och spela in intervjuer via videomöte (vilket underlättar mitt jobb), vi har tagit en öl i solen på en uteservering (översta bilden) och Peter har lagat en massa god mat! Vad har varit bäst under din vecka?

Torsk
Favoriträtt med torsk, kräftstjärtar, sockerärter, tomat och potatis
Lax
En annan favoriträtt med lax, rödbetor, chevre, sparris och avokado

Veckan som kommer

Under veckan som kommer planerar vi att besöka några nya naturområden i Stockholms län. Vi ska också skriva om några superfina ställen som vi besökte förra veckan (både natur och slott). Glöm inte att:

Missade du förra veckans Happy Friday? Läs Natur, nya ryggsäckar och Glad Påsk!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev