Meny Stäng

Vattenläcka i husbilstaket – ingen rolig överraskning

När vi kom ut till husbilen i helgen fick vi en obehaglig överraskning – vi hade en vattenläcka i husbilstaket! Det var blött på golvet, det droppade från taket och de nya täckena och kuddarna var dyngsura. Ingen rolig överraskning!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vattenläcka i husbilstaket

Vi gick ut till husbilen i helgen för att hämta kartonger med broschyrer som vi skulle ha på campingkryssningen (vi hade nämligen ingen annanstans att förvara dem). När jag började lyfta kartongerna upptäckte jag att några av dem var blöta …

Vi tittade runt och såg en stor blöt fläck på golvet. Sedan upptäckte vi att de nya täckena var genomblöta … och att det droppade från taket. Åh nej!

Vattenläcka i husbilen

Varför har vi fått en vattenläcka i husbilstaket?

Husbilen har aldrig läckt från taket förut, och vi vet inte vad som hänt. Kanske är det någon list runt något takfönster som torkat? En sak som förstärkt problemet är att vi för någon vecka sedan tvingades vända husbilen på parkeringsplatsen. Den har stått likadant i fem år, men en ny och nitisk p-vakt fick för sig att vi inte fick stå som vi stod och började ge oss böter.

Vattenläcka i husbilstaket

Faktum var att vi tidigare stod med däcken strax utanför den vita linjen, men vi var mindre i vägen på det sättet, och därför har alla andra p-vakter låtit det hela bero. Nu har vi vänt på bilen (så alla däcken är innanför den vita linjen) och plötsligt lutar bilen så allt regnvatten samlades i en stor hög just där vi tydligen har en läcka.

Skulle vi kanske ändå ta och parkera om husbilen på något sätt? Nej, vi har lämnat in förarstolen för omklädsel, så vi kan inte köra bilen …!

Husbil utan förarstol

Bakslag

Vi stod mitt i regnet och tittade på eländet. En vattenläcka i husbilstaket var en riktigt tråkig överraskning, och kanske kändes det extra hopplöst just nu när vi håller på att satsa tid och pengar på att får ordning på husbilen igen. Just när man tycker att man är på god väg, så får man ett bakslag …

Husbilsstege

Presenning

För att åtminstone stoppa ytterligare skador så åkte vi och köpte en liten presenning på Bauhaus. Denna fäste vi sedan över den främre delen av taket, där läckan finns. De blöta täckena och kuddarna tog vi in i husbåten för att tvätta och torka.

Presenning

Vi måste förstås se efter läckan ordentligt och täta på något sätt, men i bästa fall får vi möjlighet att göra det inomhus. Vi har fått nys om ett ställe där vi kan ha FREEDOM inomhus i vinter. Det ligger en bra bit från Stockholm, så det blir en utflykt med tåg tillbaka. Nu gäller det bara att hinna dit innan det blir vinterväglag. Vi kan ju inte gärna åka förrän vi fått tillbaka förarstolen …

vattenläcka i husbilstaket

Prenumerera på vårt nyhetsbrev