Meny Stäng

Nya elcyklar – vi har gjort premiärturen

Nu har vi gjort premiärturen med våra nya elcyklar. Jag (Helena) har skaffat en sportig elcykel med många växlar och Peter har skaffat en trehjuling med en låda bak, så han kan få med sig några matkassar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya elcyklar

För ett tag sedan bestämde vi oss för att skaffa elcyklar. Våra vanliga cyklar blev stulna för nånga år sedan, och sedan dess har vi inte haft cyklar alls. Vi har funderat fram och tillbaka, men landade till slut i idén med elcyklar.

Tanken är att vi ska kunna göra oss av med vår lilla personbil, och ersätta den med en kombination av elcykel, husbil och vid behov taxi eller hyrbil. Att bara ha en bil, istället för två, skulle vara guld värt för oss!

Vi har beställt cyklarna från två olika leverantörer i Kina, och det var många och långa mejlväxlingar innan vi förstod varandra och var överens. Men till slut hade vi vår nya elcyklar!

Elcyklar - trehjuling

Helenas elcykel – med många växlar

Min (Helenas) cykel är en sportig variant med väldigt breda däck. Det känns som att jag ska kunna köra stabilt i terrängen med den här! Dessutom finns 21 växlar och ett elbatteri som hjälper till ordentligt.

Elcyklar med många växlar

Jag testade elcykeln igår, och det kändes ovant först, men ganska snart började jag förstå hur den funkar. Nu begriper jag hur jag växlar, och hur jag sätter på och av elen. Elbatteriet gav för övrigt fantastiskt bra hjälp i uppförsbackarna. Härligt att bara susa uppför! Hjälmen köpte jag förresten här i Sverige, på XXL i Bromma.

Med våra nya elcyklar

Framme vid styret sitter nycklar till elbatteriet, växlar, knappar för lampa och tuta samt hållare för mobiltelefon.

Elcyklar och teknik

Peters elcykel – en trehjuling

Peters elcykel är en trehjuling, och anledningen till det är att han vill ha en låda bak. På det viset kan han använda cykeln för att åka och handla, eller för att få med sig andra grejor fram till husbåten. Ytterligare en fördel med trehjulingen är förstås att den är väldigt stabil. Den här behöver man inte vara orolig för att ramla med!

Trehjuling

I lådan finns en liten väska som man kan stänga med dragkedja, så det går att förvara saker där som inte ska bli blöta.

Förvaring

Längst fram vid styret finns bland annat växlar och en display, som visar växel, hur mycket el man använder etcetera.

Elcyklar med display

Låsa fast elcyklarna

När vi nämnde elcyklarna för några dagar sedan var det flera som skrev att vi måste låsa fast dem ordentligt. Och ja, så har vi också tänkt! Vi har skaffat riktigt bra lås nu. Vi kommer också vara försiktiga med var vi parkerar dem, och vi kommer alltid ta med oss batterierna in.

WIFI.se

Intresse för Elcyklar?

Flera vänner och andra i vår omgivning har sagt att de är intresserade av liknande elcyklar som de vi beställde. Bland annat vet vi några som är intresserade av trehjulingen, som ju också kan vara bra för den som vill ha en mer stabil cykel.

Om ännu fler skulle visa intresse så kan vi tänka oss att köpa in och sälja vidare. Priset (inklusive elbatteri, frakt till Stockholm och vårt arbete) blir i så fall runt 25 000 kronor för trehjulingen och runt 18 000 kronor för den andra cykeln. Motorstyrkan är 250 W, vilket är det som är lagligt i Sverige. Cyklarna finns i olika färger. Hör av dig på mejl om du är intresserad!

Och du som har elcykel, berätta gärna, hur trivs du med din cykel och hur använder du den?

Nya elcyklar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev