Meny Stäng

Husbil, personbil och elcyklar – så här vill vi använda dem

I samarbete med enklare.se

Nu har vi en husbil, en personbil och två elcyklar. Det känns som att vi utökat vår “fordonspark”, men planen är faktiskt att minska den lite med tiden. Genom att satsa på husbilen och våra nya cyklar hoppas vi kunna klara oss utan personbilen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilen

Vår husbil har ett drygt decennium på nacken och har slitits ganska bra med åren. Det ska väl också erkännas att vi inte underhållit den så bra som vi borde. När vi funderade på saken förra sommaren insåg vi att vi stod mellan två val – att skaffa en ny husbil eller att rusta upp vår trotjänare FREEDOM.

Vi valde det senare alternativet och tog ett lån för att kunna ta tag i allt som behövde fixas: ny koppling, byte av bromsbelägg och kopplingscylinder, nya däck, nya batterier, stor service, byte av kamrem, nya fönster, nya foliering … och en massa annat. Vi vill ju inte vara utan husbil!

Till sommaren planerar vi en längre husbilsresa. Planerna är inte klara ännu, men länder som har nämnts är bland annat Lettland, Litauen, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Slovenien, Slovakien, Ungern och Rumänien.

Husbil

Personbilen

Samtidigt som vi inte vill vara utan husbil så känns det nästan lite galet att vi har två bilar. Till vardags använder vi varken den ena eller den andra, och de står mest på parkeringen och kostar pengar. Naturligtvis använder vi personbilen ibland, men planen är nu att vi ska göra oss av med den. Vi tänker att vi kan ersätta den med en kombination av husbil, delningstjänst för bilar, taxi och … elcyklar.

Mini-FREEDOM

Elcyklarna

Japp, nu har vi ju två elcyklar! Vi premiärcyklade dem för ett tag sedan och häromdagen testade vi dem i snö, vilket gick superbra. Fantastiskt smidigt att ta sig fram med dessa! Med Peters korg kan vi dessutom få med oss några väskor eller påsar.

Elcyklar

Att hitta en ekonomiskt rimlig lösning

För oss har det handlat om att hitta en lösning med fordon och cyklar som funkar i vardagen, men också om att hitta en ekonomiskt rimlig lösning. Vi har länge känt att vi kastar ut pengar på fel saker, samtidigt som husbilen bara slits och slits … Att ta ett lån för att fixa husbilen kändes väl investerat och vi hoppas att dessa förändringar kan bidra till mer välanvända fordon och mindre kostnader för oss framöver.

Vi lånade bara för renoveringen, men man kan förstås också ta ett billån för köp av ny bil. Om man ska låna en större summa är det förstås bra att kunna jämföra olika låneerbjudanden och villkor. På enklare.se fyller man i låneansökan, får olika erbjudanden via e-post eller sms, och när man valt erbjudande signerar man med bank-ID.

Vilka fordon står i ditt garage?

Hur ser det ut i ditt garage (eller där du förvarar dina fordon)? Är du nöjd med de fordon du har idag?

husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev