Meny Stäng

Flyg från Stockholm till Hurghada – charter till El Gouna

Annons

Vår resa med flyg från Stockholm till Hurghada i Egypten gick riktigt bra, och de fem timmarna i luften försvann oväntat snabbt. Väl framme i Hurghada visade det sig att vi bokat ett hotell i El Gouna. Spännande!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flyg från Stockholm till Hurghada

Du kanske minns att vi alldeles nyligen bestämde oss för en ny resa. Vi hade egentligen planerat att resa till Sharm el Sheikh med 1001 Natt Resor, men när de gick i konkurs köpte vi snabbt en biljett i sista minuten från Stockholm till Hurghada.

Vi bokade resan via Airtours och flög med SAS charter, i lördags morse strax efter klockan sju på morgonen. Resan tog cirka fem timmar direkt från Stockholm till Hurghada och var hyfsat bekväm. Vi sov, läste böcker, jobbade vid datorn (man kan köpa bra internet för 50 kronor) och åt medhavda mackor (man kan även förbeställa måltider). Mitt på dagen landade vi i ett härligt varmt Hurghada!

Flyg från Stockholm till Hurghada

Att resa med charter

Vi reser väldigt sällan med charter. Vi har inget emot konceptet, men är nyfikna av oss och föredrar ofta att resa mer på egen hand. Den här gången tyckte vi att vi hittade ett riktigt prisvärt charteralternativ, och det kunde vi inte motstå. På plats i Hurghada möttes vi av trevliga och hjälpsamma respresentanter från Airtours. Utmärkt, men lite ovant!

Flyg från Stockholm till Hurghada
Peter som charterresenär

Till … El Gouna?

Vi visade våra biljetter och kryssade i våra namn och blev tydligt visade till en liten buss som skulle köra oss till El Gouna. El Gouna …? Men Peter, hade inte vi bokat ett hotell mitt i Hurghada?

Det visade sig att Peter framför allt kollat om hotellet var mysigt och om det låg nära vattnet, men inte så noga vilken stad det låg i. El Gouna ligger 2,7 mil från centrala Hurgahada och kan säkert vara nog så bra, men lite överraskade blev vi …!

Från Stockholm till Hurghada med Airtorus
Vår charterbuss som tog oss till hotellet

Hotell Sultan Bey i El Gouna

Efter 45 minuters bilresa (genom öde öken med tomma halvfärdiga huskroppar) var vi framme i El Gouna och vårt hotell Sultan Bey. Vad mysigt det såg ut! Staden kändes välkomnande med gröna planteringar, och hotellet var riktigt pittoreskt med små hus, gångar och vackra blommor. Detta kändes som helt rätt ställe för oss just nu. Det blev nog inte så dumt med El Gouna!

Från Stockholm till Hurghada och El Guona
El Guona i Egypten

Vårt hotellrum är utmärkt – mysigt och med bra möjligheter för att ladda all vår elektronik. Hotellets gratis Wifi funkar ganska dåligt dock, så vi har köpt lokala simkort med datatrafik. Vi köpte 16 GIG var hos Orange, och för detta fick vi betala 90 kronor per person. Det funkar riktigt bra, så vi är nöjda!

Vårt rum på Sultan Bay i El Guona

Hotellet ligger fint vid vattnet, i en vik med omgivande bebyggelse. För att komma ut till en bra strand får man ta en båt, som går var 45:e minut från hotellet. Detta har vi inte testat ännu, men vi återkommer med rapport!

Från Stockholm till Hurghada - El Gouna

Har du varit i El Gouna? Berätta gärna!

Peter i Egypten
Peter (och jag) tar en öl vid hotellets strandbar
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev