Meny Stäng

Ökensafari i Sharm el Sheikh med fyrhjuling och kamel

Annons

Vi har upplevt en fantastisk dag med ökensafari i Sharm el Sheikh i Egypten. Det var riktigt kul att köra fyrhjuling och dessutom blev det möte med beduiner, kamelridning, middag och show mitt ute i öknen.

Ökensafari i Sharm el Sheikh

Igår gav vi oss av på ökensafari i Sharm el Sheikh, tillsammans med guider och ett gäng tyska turister som hämtades upp vid olika hotell. Det blev en riktigt kul och varierad utflykt som startade vid 15-tiden på eftermiddagen, och tog oss tillbaka till hotellet på kvällen, efter en spännande dag med fyrhjuling, kamelridning, middag och underhållning.

Ökensafari i Sharm el Sheikh

Med fyrhjuling i öknen

Utflykten startade med att alla utrustades med fyrhjulingar. Många körde ensamma på en fyrhjuling, en del satt två och två och vissa familjer körde tillsammans i en större variant med plats för fyra.

Jag (Helena) brukar vara tveksam till att köra saker med motor (litar mer på hästar till exempel), men Peter övertalade mig att köra en egen fyrhjuling istället för att sitta bakom honom. Bra! Jag var lite osäker i början, men det var ju egentligen enkelt och fantastiskt roligt när jag väl började slappna av.

Ökensafari i Sharm el Sheikh
Ökensafari i Sharm el Sheikh

Vilket läckert landskap att köra i! Öknen är otroligt vacker medan solen långsamt sjunker bakom bergen.

Ökensafari i Sharm el Sheikh

Vi hade med en fotograf på utflykten som körde framför och bakom för att fota ur olika vinklar. Efteråt kunde man köpa både pappersbilder och digitala foton. Vi har inte hunnit få de digitala fotona ännu, men vi har fotat av två pappersbilder!

Beduiner och brödbak

Vi stannade efter ett tag i en beduinby där vi bjöds på te och traditionellt bröd. Brödet fick vi förresten hjälpa till att baka själva om vi ville. Vet inte om brödmästaren var riktigt nöjd med Peters insats där, haha …? Gott blev det i alla fall!

Peter råkade av misstag ta fotot nedanför. Han skulle egentligen filma, men tryckte på fel knapp. Nu skrattar han så han inte får luft när han ser den här bilden. ”Helena med fingrarna i syltburken” kallar han den. Och ja, brödet var gott med den där söta honungen på!

Här är ett annat foto på mig från samma plats. De där övre skyddsglasögonen kunde man köpa om man ville få skydd mot yrande sand. Det ser ju lite ut som att man ska ut och snorkla där mitt i öknen, haha!

Kamelridning

Efter pausen med te och bröd var det dags att rida kamel. Detta passade kanske egentligen mig bättre! Det jag gillar med hästar och kameler är att de tänker lite själva, och alltså inte går rakt in i en vägg eller kastar sig ut för ett stup, även om man själv skulle tappa kontrollen.

Vår unge kamelförare såg lite trött ut, som om han fört många turister fram och tillbaka på kamelryggen, men gjorde en fantastisk insats med att fotografera oss från olika vinklar med min kamera.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Från kamelförarens perspektiv

Min kamel visade ett sofistikerat ointresse för mig, medan Peters kamel gärna vände sig om för att hälsa.

Middag och show

Efter kamelturen var det dags att köra vidare med fyrhjulingarna. Vi kom nu fram till en plats i öknen där man byggt en stor scen, och runt denna fanns middagsbord och sittplatser. Här serverades vi en riktigt god middag med ris, olika röror, aubergine, sallad och grillat kött.

Under tiden kikade vi på dansarna på scenen nedanför. Mest fascinerande var en kvinna som snurrade runt, runt så länge att det var omöjligt att förstå att hon inte till slut blev yr eller tappade balansen. Samtidigt gjorde hon konster med en stor färgglad kjol, som till slut lystes upp i den mörka kvällen. Mitt i öknen!

Vi snurrade med i våra huvuden innan det till slut blev dags att ge sig av tillbaka med fyrhjulingarna. Verkligen en upplevelserik dag i den egyptiska öknen! Vi tackar resebyrån 1001 Natt Resor, som ordnade med utflykten åt oss. Under de närmaste dagarna kommer vi testa ytterligare några av de utflykter de har i sitt program – missa inte det!

Underhållning i öknen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev