Meny Stäng

Hydra Seafood restaurant – bra restaurang i El Gouna

Om du letar efter en bra restaurang i El Gouna kan vi varmt rekommendera ett besök på Hydra Seafood Restaurant, som ligger centralt i Downtown. Vi spenderade en trevlig kväll här, med fantastiskt god fisk och härliga skaldjur.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hydra Seafood Restaurant i El Gouna

Det finns överraskande många restauranger i El Gouna och vi valde Hydra Seafood Restaurant, dels efter tips från guiden på Airtours och dels efter att ha kikat runt på nätet. Den här fiskrestaurangen ligger vid torget Tamr Henna Square i Downtown och känns lätt igen på den blå uteserveringen som ligger en trappa upp.

Hydra Seafood restaurang i El Gouna

Fisk och skaldjur på Hydra Seafood Restaurant

Hydra Seafood Restaurant är en fisk- och skaldjursrestaurang med en väldigt lång meny. Man kan välja mellan massor av olika sorters fiskar och skaldjur, och dessutom finns sådant som till exempel soppa och pasta. Det finns också flera varianter av ”tagen”, som är traditionella rätter som lagas i en lergryta.

Vi beställde in vår favoritfisk seabream samt jätteräkor, friterade calamares och vitlöksbröd. Vi missade att vi kanske borde ha beställt ris separat, men grillade (supergoda!) grönsaker kom in utan att vi bett om det, och maten räckte bra ändå. Allting var fantastiskt gott.

Vi fick utmärkt service och behövde inte vänta länge alls. Det blev en väldigt trevlig kväll på en riktigt bra restaurang i El Gouna! Priset? Helt ok, men det märks att den här turistorten har ett högre prisläge än övriga Egypten.

Hydra Seafood restaurang i El Gouna
Hydra Seafood restaurang i El Gouna
Hydra Seafood restaurant
Grillade grönsaker på Hydra Seafood Restaurant

Fler bra restauranger i El Gouna

Det finns som sagt väldigt många restauranger i El Gouna. Man hittar många matställen i Downtown, men det ligger också ett helt gäng restauranger i marinan. Marinan är exklusiv med lyxyachter i långa rader, och restaurangerna känns också lite lyxigare här. Vi har förstått att man ska kunna äta bra på flera ställen, men man får vara beredd på att prisnivån är lite högre.

Marinan i El Gouna

Vi tittade en av dagarna in på Maritim Restaurant, för en öl och lite tilltugg. Den här restaurangen är också inriktad på fisk och skaldjur, och de calamares vi beställde in smakade riktigt bra. I övrigt har vi inte testat så många restauranger i El Gouna. Med tanke på att vi bor med All inclusive, så äter vi förstås ofta på vårt hotell Sultan Bey.

På Maritim restaurant

Mer om mat i Egypten

För inte så länge sedan spenderade vi en vecka i Sharm el Sheikh på Sinaihalvön i Egypten, och på den resan testade vi flera olika restauranger och egyptiska maträtter. Om du vill veta mer om egyptisk mat kan du läsa vårt reportage: Mat i Egypten – och restauaranger i Sharm el Sheikh.

Vilka är dina erfarenheter av egyptisk mat? Har du besökt någon restaurang i El Gouna, kanske till och med Hydra Seafood?

Mat i Egypten
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev