Meny Stäng

Shopping i El Gouna – vid Röda havet i Egypten

Annons

Igår blev det shopping i El Gouna i Egypten. Vi bestämde oss för att variera bad och snorkling med några timmar i butikerna. Så, vad hittar man här? Hur är priserna? Och hur är det med prutandet?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Semester i El Gouna

Vi reser ofta, men det är sällan vi ser våra resor som ”ren semester”. Vi driver ju en reseblogg och vill förstås skriva bra resereportage, vilket innebär att vi oftast försöker uppleva mycket och samtidigt samla in mycket information.

Detsamma gäller egentligen på den här resan, men för en gångs skull har vi bokat en charterresa med boende på ett och samma ställe. Vi känner heller inte riktigt för att boka in de längsta utflykterna (Kairo eller Luxor) eftersom det är så långa bussresor, och eftersom vi besökt Luxor förut.

Därför blir det lite lugnare. Vi nöjer oss med bad och snorkling på strandön Zeytouna och några mindre (men intressanta!) utflykter i närområdet. Den här resan känns med andra ord nästan som semester, och igår blev det shopping i El Gouna centrum.

Vårt hotell, Sultan Bey, i El Gouna i Egypten

Shopping i El Gouna centrum

El Gouna centrum, eller Downtown som området kallas, ligger på bekvämt promenadavstånd från vårt hotell Sultan Bey. Det tar max 5 minuter att gå, så det är inte direkt ansträngande …

Shopping i El Gouna - Tamr Henna
Shopping i El Gouna

Hela El Gouna är byggt som en semesterort, och butikerna riktar sig därför i stor utsträckning till turister. Här hittar man bland annat butiker som säljer kläder, väskor, smycken och souvernirer. Här finns också en telefonbutik (Orange) där man kan köpa lokalt simkort om man vill, samt ett stort utbud av restauranger och caféer.

Shopping i El Gouna
En butik som säljer äkta tvättsvamp och te

Blev det någon shopping i El Gouna för oss?

Nå, blev det någon shopping i El Gouna och några shoppingfynd för oss? Jodå! Jag (Helena) shoppade ett armband och Peter ett halsband. Jag hittade också en klänning, och Peter fick med sig en scarf. Inte så dåligt resultat!

Shopping i El Gouna
Peter - shopping i Eö Gouna

Hur är priserna?

Priserna i Egypten är generellt bra, och landet har prisindex 56 enligt Forex (jämfört med 100 i Sverige). El Gouna är dock en lite lyxigare turistort, och här får man vara beredd på att priserna är högre.

Ska man pruta?

Vi har inte sett ett enda fast pris i butikerna i El Gouna, och eftersom man får priset först när man frågar är det antagligen bäst att pruta. Vår rekommendation är att pruta tills man får ett pris man tycker är rimligt att betala för den produkt man vill ha. Ibland behöver man pruta lite mer, och ibland lite mindre.

Man får ha respekt för att försäljaren faktiskt behöver tjäna pengar (många tjänar väldigt dåligt!) samtidigt som man förstås ska vara nöjd med sitt eget köp.

shopping i el gouna

Mer shopping i El Gouna

Om man vill shoppa mer i El Gouna kan man ta sig till marinan, där man hittar flera butiker. Hit kan man ta sig med tuktuk för cirka 25 egyptiska pund (15 kronor). Man kan förstås också ta sig till Hurghada, där det finns ett större utbud av butiker och marknader. Det är cirka 2,7 mil till Hurghada och vi har hört att det är enkelt att ta sig dit med Uber. Vår plan är att ta oss dit en av dagarna.

WIFI.se
Blommor i Egypten
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev