Meny Stäng

10 fina stränder i Sharm el Sheikh i Egypten

Stränder i Sharm el Sheikh i Egypten, hur är de? Vi besökte en hel rad stränder under vår härliga vecka på södra Sinaihalvön. Här tipsar vi om tio fina stränder i Sharm el Sheikh.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stränder i Sharm el Sheikh i Egypten

Det finns många olika stränder i Sharm el Sheikh, och det var svårt att få koll på alla under en vecka, men vi hann ändå se ett gäng. Vårt hotell Il Mercato, som inte låg vid en strand, bussade till fyra olika stränder. Dessutom åkte vi på egen hand (eller med chaufför) till några andra.

Stränder i Sharm el Sheikh

Vi tycker generellt att stränderna på södra Sinaihalvön är fina. På några ställen var det kanske lite grovkornig sand och lite stenigt på botten, så det kan absolut underlätta med badskor ibland. Mest fantastiskt är att man kan snorkla över fantastiskt fina korallrev på många ställen, direkt från stränderna. Här är 10 fina stränder i Sharm el Sheikh i Egypten.

Stränder i Sharm el Sheikh - snorkla
Snorkling vid stranden El Fanar

1. El fanar

El Fanar är en av de stränder som man kunde ta sig till med buss från vårt hotell Il Mercato. Detta är en relativt liten, men väldigt vacker strand som ligger nedanför ett hotell och en restaurang. Här går en lång brygga ut i havet och det finns fantastiska möjligheter för snorkling. Vi såg färggranna fiskar precis överallt, bara genom att titta från bryggan. Om man inte bor på hotellet får man betala en liten avgift för att sola och bada här.

Fanar beach
Stränder i Sharm el Sheikh - El Fanar

2. Adrenalin Beach

Adrenalin Beach är en riktigt cool strand i Sharm el Sheikh, med utsikt mot den saudiarabiska ön Jazirat Tiran. Här hittar man avslappnad stämning med strandbar och mjuka strandsoffor under halmtak. Här finns också massor av möjligheter för vattensporter, och man kan till exempel testa kajak, stand up paddle board, vindsurfing, bananbåt, wakeboard eller zipline. Den som vill kan också övernatta i en av de små strandstugorna. Det vill vi göra nästa gång – hur mysigt måste inte det vara!?

Adrenalin beach
Adrenalin beach stugor

3. Naama Bay

Naama Bay är en av de större stränderna i Sharm el Sheikh, med en lång ljus och vacker sandstrand. Stora delar av stranden tillhör olika hotell, men det finns också en mindre del där man kan betala för en solstol. Dessutom släpper vissa av hotellen in besökare mot en avgift. Här finns också riktigt fina möjligheter till snorkling!

Stränder i Sharm el Sheikh - Naama bay
Stränder i Sharm el Sheikh - Naama bay

4. Eden Ibiza Beach

Eden Ibiza Beach är en av de stränder som hotelley Il Mercato körde till med buss. Bussen var gratis när man bodde på hotellet, och man man fick sedan betala 3 USD för en dag på stranden, inklusive en vattenflaska. Den här stranden hann vi inte med …

Stränder i Sharm el Sheikh - Eden Ibiza beach

5. Palma Beach

Palma Beach är också en av de stränder som hotellet Il Mercato kör till. Här fick man också betala 3 USD, men här fick man fyra flaskor läsk i priset. Den här stranden hann vi inte heller med …

Stränder i Sharm el Sheikh - Palma beach

6. Reef Beach

Reef Beach är den fjärde stranden som man kunde ta sig till via shuttlebussen på Il Mercato hotell. Att besöka den här stranden var helt gratis, i varje fall som boende på Il Mercato. Men nej, vi hann inte hit heller …

Stränder i Sharm el Sheikh - Reef beach

7. Stranden i Ras Mohammed National Park

Att besöka Ras Mohammed National Park är en upplevelse. Många kommer hit för att snorkla eller dyka, och man kan också övernatta under stjärnorna på nationalparkens lilla camping. Och naturligtvis finns här en fin liten strand!

Ras Mohammed National Park

8. Shark’s Bay

Under hela vår vistelse i Sharm el Sheikh hörde vi talas om Shark’s Bay, som ska vara riktigt fin. Här finns både hotell och offentlig strand som kan nyttjas mot en liten avgift. Snorklingen här ska enligt uppgift vara fantastisk.

WIFI.se

9. Nabq Bay

Nabq Bay ligger inte så långt från Sharks Bay i Sharm el Sheikh, och härifrån har man utsikt mot den saudiarabiska ön Jazirat Tiran. För den som vill går det att testa olika vattensporter här.

10. Hyatt Beach

Sist men inte minst kan vi inte låta bli att lista stranden på det 5-stjärniga hotell Hyatt Regency i Sharm el Sheikh (översta bilden i inlägget). Stranden kan möjligen enbart användas av hotellets gäster, men inte desto mindre är den fantastiskt vacker. Här finns en lång flytbrygga, och att snorkla härifrån är en upplevelse. Man snorklar precis ovanför reven, som är fyllda av fiskar i olika färger och former. Strax ovanför stranden ligger dessutom ett pärlband av vackra pooler.

Stränder i Sharm el Sheikh
Hyatt beach
Stränder i Sharm el Sheikh - Hyatt beach

Har du besökt några fina stränder i Sharm el Sheikh?

Har du kanske besökt några fler fina stränder i Sharm el Sheikh i Egypten? Berätta gärna!

Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev