Meny Stäng

Två bra hotell i Sharm el Sheikh – i olika prisklasser

Vi hann med att bo på två bra hotell i Sharm el Sheikh, i två olika prisklasser. Det första hade spa och fina pooler på taket, och det andra var ett magiskt vackert 5-stjärnigt hotell. Har du kanske fler tips på hotell i området? Vilken typ av hotell gillar du?

Många hotell i Sharm el Sheikh

Det finns verkligen hur många hotell som helst i Sharm el Sheikh – allt från 5-stjärniga all inclusive-hotell med allt du kan tänka dig till hotell som är betydligt mindre och enklare. Vi hann med att prova två olika hotell under vår resa till Sharm el Sheikh. Vi trivdes riktigt bra på båda, även om det andra förstås står ut som mest fantastiskt och lyxigt.

Hyatt Regency hotell i Sharm el Sheikh

Il Mercato Hotel & Spa – 4 stjärnor

Större delen av vår tid i Sharm el Sheikh bodde vi på det 4-stjärniga hotellet Il Mercato Hotel & Spa. Detta är ett stort och fint hotell, och runt om finns ett stort hotellområde med allt från butiker till McDonalds. Det som framför allt fick oss att trivas här var att personalen var väldigt trevlig och hjälpsam, och alltid hade tid över för att skämt eller två.

Il Mercato hotell i Sharm el Sheikh
Il Mercato hotell i Sharm el Sheikh

Vårt rum var utmärkt med sköna sängar och balkong ut mot poolen. Det finns WiFi, men det fungerade dåligt så vi gick och köpte egyptiska simkort på Vodafone, som ligger strax intill hotellet.

Il Mercato rum

Poolerna överraskade oss, eftersom vi hela tiden upptäckte fler. Det finns pool både på nedre plan och på takvåningen. Dessutom finns en stor spapool. Hotellet ligger däremot inte intill en strand, men om man vill bada i havet erbjuder hotellet varje dag buss till fyra olika stränder i Sharm el Sheikh.

Il Mercato hotell i Sharm el Sheikh
Il Mercato rooftop pool

Spaavdelningen är riktigt fin med en stor pool, gym, frisör, bastu, jacuzzi och olika behandlingar som massage eller hammam.

Il Mercato hotell i Sharm el Sheikh
Il Mercato hotell och spa

Restaurangerna på hotellet utgörs först och främst av huvudrestaurangen Il Giardino. Här serveras stora bufféer till frukost, lunch och middag. På taket finns en italiensk restaurang och dessutom finns några olika barer.

Hyatt Regency – 5 stjärnor

Den sista dagen på resan testade vi ett annat hotell i Sharm el Sheikh, nämligen det 5-stjärniga hotellet Hyatt Regency. Det här är ett helt fantastiskt fint hotell, om man vill prioritera ett lite lyxigare boende. Här har man tillgång till en fin strand, goda möjligheter för snorkling, otroligt vackra pooler och flera olika restauranger. Man kan lätt spendera flera dagar här, utan att ens lämna hotellområdet.

Hyatt Regency i Sharm el Sheikh

Vårt rum låg på nedre plan med utsikt mot havet. Hur fint hade vi det inte där? Här hade vi bekväm säng, fräscht badrum och bra dusch. Det fanns WiFi, men vi hann inte riktigt testa hur det funkade eftersom vi redan hade skaffat lokala simkort (och de funkade riktigt bra!).

Hyatt Regency hotell i Sharm el Sheikh
Hyatt Regency rum

Poolerna på Hyatt Regency är … fantastiska! Vi föredrar egentligen att bada i havet framför att simma i pooler, men poolområdet här är en dröm och man vill gärna spendera lite tid här bara för att det är så vackert.

Pooler Hyatt Regency
Hyatt Regency hotell i Sharm el Sheikh

Stranden är jättefin även om det kan vara lite stenigt på botten. Om man vill kan man använda badskor. Det är också väldigt fint att snorkla här. Man kan hyra utrustning precis vid stranden. Peter snorklade här och såg nästan ännu mer fiskar än när vi var ute med snorkelbåt.

Hyatt strand

Restaurangerna på Hyatt Regency är flera i antalet. Först och främst finns en stor buffetrestaurang. Sedan finns bland annat en thailändsk restaurang med en prisbelönt kock och ett foodcourt-koncept som kallas ”Souk”. Här startar man med en penningpung med ett visst antal silvermynt och kan sedan handla i de olika små restaurangerna. Under tiden blir man underhållen av magdans eller folkdans.

Souk

Fler hotell i Sharm el Sheikh

Självklart finns det många fler hotell i Sharm el Sheikh. Vi kikade bland annat in på Mövenpick Resort, som såg lyxigt ut och hade fin utsikt över Naama Bay.

Hotell Mövenpick
Hotell Mövenpick i Sharm el Sheikh

Prenumerera på vårt nyhetsbrev