Meny Stäng

Hurghada Marina Boulevard – exklusiv hamnpromenad

Missa inte att besöka Hurghada Marina Boulevard, om du reser till Hurghada i Egypten. Marinan i Hurghada är en lugn oas med en vacker kajpromenad, långa rader med pampiga lyxyachter och massor av restauranger och uteserveringar. Strax intill hittar man både stadens fiskmarknad och den stora moskén Al Mina.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En dagsutflykt till Hurghada

Efter flera dagar på Zeytouna Beach Island i El Gouna ville vi se oss om i närområdet. Vi besökte Hurghada 2005, men var nyfikna på att se vad vi skulle tycka om staden nu och tog oss in med taxi. Vi börjar med att berätta om den nya marinan, som var en av platserna vi besökte.

Hurghada Marina Boulevard

Hurghada Marina Boulevard, eller Hurghadas nya marina, är ett lite lyxigare område i staden. De färgglada husen med semesterlägenheter är moderna och de stora lyxyachterna ligger tätt. När man går längs kajpromenaden går man förbi otaliga restauranger och barer, men också designerbutiker och bazarer.

Hurghada Marina Boulevard

Båtar och lyxyachter i Hurghada Marina

Många av båtarna som ligger i Hurghada Marina är pampiga. Marinan har kapacitet för 200 lyxyachter, på mellan 10 och 100 meters längd. Här ligger en lång rad större och mindre yachter, både med inhemsk och utländsk flagg, men också flera dykbåtar som tar ut turister på dykturer.

Båtar i Hurghada marina
Hurghada marina

Restauranger längs Hurghada Marina Boulevard

Vi kom till Hurghada Marina Boulevard vid lunchtid och var hungriga. Vi valde helt enkelt första bästa ställe (Che Guevara) och beställde in varsin öl och varsin enklare maträtt. Maten överraskade kanske inte, men utsikten och miljön var det minsann inget fel på. Skön stämning! Sammanlagt finns runt tio restauranger, och nästan lika många caféer/barer.

Hurghada Marina Boulevard
Hurghada Marina Boulevard
Hurghada Marina Boulevard

I närheten: Hurghadas fiskmarknad

Om du tar dig till Hurghada Marina Boulevard kan du också passa på att kolla in Hurghadas fiskmarknad, som ligger strax intill. Här ligger massor av fiskebåtar, och vi fick veta att fiskarna ger sig ut med dessa en vecka i taget och sover i den lilla kojen längst fram. Fångsten säljs sedan på marknaden, och det är verkligen fascinerande att kika runt bland alla spännande och färgglada fiskar här.

Hurghadas fiskehamn
Fiskmarknad i Egypten

I närheten: Moskén Al Mina

Bredvid fiskmarknaden ligger den stora moskén Al Mina, som är riktigt vacker med sina kupoler och torn. Vi nöjde oss med att se moskén utifrån, men den är också öppen för besökare. Som kvinna måste man ha täckande klädsel för att gå in, men det finns möjlighet att låna lämpliga kläder i närheten av moskén.

Att ta sig till Hurghada Marina Boulevard

Hurghada Marina Boulevard ligger vid Sakala Square, cirka 5 kilometer från El Dahar Square i centrala Hurghada. Vi tog oss från El Dahar med Uber, vilket är ett väldigt prisvärt, praktiskt och pålitligt alternativ för att ta sig runt i centrala Hurghada.

När vi skulle tillbaka signalerade dock appen att vi var ”utanför upphämtningsområdet”, och vi tog istället en vanlig taxi. Det funkar också utmärkt, men är lite dyrare.

Har du varit i Hurghada, och har du i så fall besökt marinan? Vad tyckte du?

Hurghada Marina Boulevard
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev