Meny Stäng

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh i Egypten

Annons

Nu har vi testat turkiskt bad i Sharm el Sheikh i Egypten. Intressant! Vi blev ordentligt rena, men bäst var ändå helkroppsmassagen som vi bokat in efteråt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fantastiska Sharm el Sheikh

Vi är verkligen positivt överraskade av Sharm el Sheikh som semesterresmål. När vi var i Hurghada för drygt tio år sedan hade vi både positiva och negativa upplevelser. Den gången tyckte vi att utflykterna var fantastiska, samtidigt som vi blev irriterade på försäljare som drog alldeles för enträget i oss.

Den här gången, under vårt besök i Sharm el Sheikh, är vi nästan enbart positiva. Människorna är underbara (och nej, inga färsäljare drar i oss!), vattnet är kristallklart och utflykterna är riktigt, riktigt bra. Vi har upplevt mer än vi hunnit skriva om, så en del kommer vi berätta om när vi kommer hem. Idag tänkte vi berätta om vår upplevelse av turkiskt bad i Sharm el Sheikh!

Sharm el Sheikh

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh – Golden spa

Igår kväll var det dags för oss att prova på turkiskt bad i Sharm el Sheikh. Detta var något helt nytt för oss. Jag (Helena) har visserligen testat en turkisk badritual på Sturebadet i Stockholm, men jag anade att detta skulle vara annorlunda. Så vad hade vi att vänta?

Vi visste bara att vi skulle infinna oss på Golden Spa vid 18-tiden på kvällen. Vi möttes av ett fräscht spa, som kändes både modernt och populärt. Det var inte trångt, men vi var långt ifrån ensamma.

Golden Spa i Sharm el Sheikh

Vi fick sitta och vänta en liten stund, och under tiden kunde vi bläddra i katalogen över olika behandlingar. Vi hade en bokning sedan tidigare, men vi hade nu möjlighet att justera den lite om vi ville. Vi valde en turkisk badritual tillsammans med en helkroppsmassage.

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh

Turkisk badritual

Vi började med att byta om till badkläder, och därefter blev vi visade runt från det ena till det andra. Vi startade med en stunds het ångbastu, och därefter visades vi in i det turkiska ”badrummet”.

Tyvärr har vi inga roliga löddriga bilder att bjuda på från den turkiska badritualen. Personalen tyckte inte att vi skulle ta med kamera in ”eftersom det blir så blött”, och Peters undervattenskamera fick plötsligt för sig att ”jag saknar minneskort” – vilket den förstås inte gjorde!

Men, om du har livlig fantasi kan du försöka föreställa dig oss två på stenbänkarna nedanför. En man hjälpte Peter och en kvinna hjälpte mig (Helena). De hällde vatten över oss, skrubbade oss med en peelingvante och löddrade in oss ordentligt. Om vi inte var rena innan så lovar jag att vi blev det nu!

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh

Bubbelpool

Efter badritualen hänvisades vi till en bubbelpool, där vi fick sitta och mysa en stund bland bubblorna. Personalen var mjuk och omtänksam, men också väldigt ”handfast”. Man kände hela tiden att det var bäst att göra som de sa, haha. Ibland avvek vi för att till exempel smyga och hämta en kamera, men så fort vi var klara med vårt ärende visade de oss snabbt och tydligt tillbaka till ”vår plats”.

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh

Helkroppsmassage

Efter bubbelbadet var det dags för massage. Vi fick ligga på varsin brits i samma rum, och samma kvinna och man som tidigare badade oss gav oss nu en rejäl massage. Riktigt bra var det! De tog emellanåt i ordentligt och det kändes att musklerna verkligen mjukades upp. Till slut avslutades allt med en stunds vila i bekväma vilsängar, ansiktsmask och en kopp egyptiskt te.

WIFI.se
Massage
Massage

Badritualen var en intressant upplevelse, och vi uppskattade verkligen massagen. Framför allt gillade vi att vi fick dela upplevelsen med varandra. Vi blev inte åtskiljda, utan fick göra allt tillsammans från början till slut. Vi bokade det turkiska badet via resebyrån 1001 Natt Resor, som vi reser med och som också arrangerat våra andra utflykter här i Sharm el Sheikh.

Har du provat turkiskt bad eller hamam någon gång? I vilket land? Hur var din upplevelse?

Turkiskt bad i Sharm el Sheikh
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev