Meny Stäng

Hurghada, Egypten – vår första gemensamma resa

Hurghada i Egypten – hit gick vår allra första gemensamma utlandsresa. Peter och jag träffades 2003, och i februari 2005 reste vi till Hurghada. Vi hade jobbat hårt med renovering av lägenheter och hittade billiga biljetter till ett All Inclusive-hotell vid stranden. Så, vad tyckte vi om Egypten då?

Hurghada

Hurghada är en egyptisk turistort vid Röda havet, drygt 40 mil från Kairo. Att vår första gemensamma utlandsresa gick just hit berodde mest på att vi sökte efter en veckas solsemester och hittade billiga biljetter.

Karta Egypten

Innanför (och utanför) murarna

I Hurghada ligger ett antal större All Inclusive-hotell längs stranden. Vi bodde inte på det största eller lyxigaste av dessa, men vårt hotell var alldeles utmärkt med en välskött trädgård, en fin strand och både en bufférestaurang och en liten fiskrestaurang. Inget att klaga på alltså, men ändå kände vi oss lite obekväma med “innanför och utanför muren”-känslan.

Innanför muren var rabatterna perfekt ansade, stämningen var semesterlugn, man kunde dricka drinkar och sola i bikini. Så fort man tog ett steg utanför muren var det som att kliva in i en annan värld. Där var det dammigt och högljutt och man var tvungen att vara rutinerad för att veta hur man skulle ta sig förbi de energiska försäljarna …

Hjälp, jag har hamnat hos en jättejobbig försäljare och jag vet inte hur jag ska komma härifrån.

En parfymförsäljare lyckades få in oss i sin butik där han bjöd på te och bad oss skriva i sin gästbok. Han pekade på några rader på svenska och bad oss läsa. “Hjälp, jag har hamnat hos en jättejobbig försäljare och jag vet inte hur jag ska komma härifrån”, stod det. Men det sa vi inte … Däremot bestämde vi att vi ville se mer än hotellet och gatan med försäljare. Vi bokade veckan full med utflykter!

Hurghada

Välskött trädgård på hotellet i Hurghada

Hurghada

Sol och bad på hotellets strand

Ökensafari med jeep

Att boka utflykter var det absolut bästa vi kunde ha gjort! Vi började med en jeepsafari ut i öknen, eller ut i “örknen”, som vår dansk-egyptiske guide sa. Sanden yrde åt alla håll när jeeparna gasade ut i ödemarken, och det kändes lite som att vara med i en actionfilm. Sedan blev det betydligt lugnare. Vi fick både rida kamel och möta beduiner, och även om det kändes tillrättalagt för turister var vi nöjda med vår upplevelse i öknen.

Snart var det dags för en ny utflykt, och det berättar vi om imorgon! Har du varit i Hurghada eller någon annanstans i Egypten, och vad är din upplevelse?

Kamel Egypten

Snygg stil? Nja, kanske tur att bilden är lite suddig …

Peter Egypten

Peter i “örknen” 2005

Öken Egypten

Ökenläger

Helena Egypten

När solen går ner i öknen blir det kyligt …