Meny Stäng

Ras Mohammed National Park i Egypten

Annons

Vi har besökt Ras Mohammed National Park i Egypten. Waow! Hit kan man resa för att dyka eller snorkla – eller för att bo i tält direkt under stjärnorna. Vi åkte hit på en tur under dagen, men vi vill gärna återvända för ett längre besök.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ras Mohammed National Park

Ras Mohammed Park ligger på Sinaihalvöns södra udde, cirka 10 kilometer söder om Sharm el-Sheikh. Nationalparken är framför allt känd för sina fantastiska korallrev och för den dykning och snorkling man kan göra här.

Parkområdet sträcker sig över 480 kvadratkilometer, varav 135  är land och 345  är hav. Ras Muhammed National Park är sedan den 22 januari 2002 uppsatt på Egyptens tentativa världsarvslista.

Dykning och snorkling

Många reser till Ras Mohammed National Park för att dyka eller snorkla. Området är känt för sina vackra korallrev och för sina många färggranna fiskar. Om man dyker djupare ner kan man se några av havets mest imponerande invånare.

Fiskar i Röda havet

DjUrliv i Ras Mohammed National Park

Under vattenytan i Ras Mohammed National Park finns många olika fiskarter, och dessutom till exempel grön havssköldpadda och karettsköldpadda. Det finns inte bara liv under ytan i nationalparken utan också en del djur på land. I parken finns bland annat varg och nubisk stenbock.

Campa i Ras Mohammed NATIONAL Park

Man kan campa i Ras Mohammed National Park om man vill. Här finns en liten och riktigt avslappnad camping där man kan bo över i tält. Om man betalar 400 egyptiska pund (cirka 240 kronor) kan man få middag, sova över i tält samt frukost. För 600 egyptiska pund (cirka 360 kronor) får man ”all inclusive”, det vill säga allt ovanstående inklusive lunch.

Vi stannade bara här några timmar på eftermiddagen, men vi blev lite avundsjuka på italienarna och schweiziskan som stannade kvar. Hur mysigt måste det inte vara att sova här och blicka upp mot månen, eller stjärnorna, på natthimlen?

Raz Mohammed National Park

Kan man stanna med husbil då? Ja, det kan man, men då behöver man kanske inte servicen på campingen. Vi såg ingen husbil i nationalparken, men vi såg däremot en vid stranden Fanar i Sharm el Sheikh (med fransk registreringsskylt). Vår guide berättade att husbilar inte är speciellt vanliga, men att man ser dem då och då.

Hur funkar det att besöka Ras Mohammed National Park?

Ras Mohammed National Park är öppen för besökare fram till klockan 16:30 på dagarna, men man måste ha med sig pass och betala en avgift. Om man vill sova över i parken får man betala en extra avgift för det. Det bästa är att arrangera en tur i förväg. Vi tror också att det ska gå att betala inträdet direkt vid ingången.

Resa som ensam kvinna?

Vi får då och då frågan om hur det är att resa som ensam kvinna i Egypten, och från vad vi sett hittills borde det inte innebära några större problem. Vi blev ändå lite förvånade när vi mötte en ensam israelisk kvinna utan fungerande mobiltelefon, körandes i nationalparken på kvällskvisten.

Hon verkade inte ha några planer alls och frågade de egyptiska männen om råd om var hon kunde stanna för natten. Våra guider körde med henne en sträcka, och pekade sedan ut vägen mot campingen. Egypten och Israel har ju inte alltid varit såta vänner, så extra skönt att se denna typ av trygga möten!

WIFI.se

Har du besökt någon nationalpark i Egypten? Berätta gärna!

Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev