Meny Stäng

Zeytouna beach Island i El Gouna – egyptisk ”strandö”

Annons

Zeytouna Beach Island är en liten ö i El Gouna i Egypten. Hit åker man för att sola, bada eller snorkla och njuta av fina dagar vid Röda havet. Från vårt hotell går en shuttlebåt ut till ön, så vi har åkt hit två dagar i rad.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Zeytouna Beach Island i El Gouna

Zeytouna Beach Island fungerar som ”extern strand” för flera av hotellen i El Gouna. På hotellen kan man bada i pooler, eller sitta vid barerna längs med vattnet i viken, men om man vill bada vid fina sandstränder kan man ta shuttlebus ut till ”strandön” Zeytouna Beach Island.

Zeytouna beach island

Ön ligger i El Gouna, som är en egyptisk turistort vid Röda havet, cirka 2,7 mil norr om centrala Hurghada, dit vi flugit från Stockholm. Orten byggdes huvudsakligen upp mellan 1989 och 1997, och består av konstgjorda kanaler och laguner.

Shuttlebåt till Zeytouna Beach island

Det enklaste sättet att ta sig till Zeytouna Beach Island från vårt hotell (Sultan Bey), och från flera andra hotell, är att åka med shuttlebåtarna. Båtarna går regelbundet – var 45:e minut från vårt hotell – och resan tar bara några minuter. Om man hellre vill så går det också att promenera, men då får man ta en liten omväg för att komma till den lilla bro som går till ön.

Shuttlebåt till Zeytouna beach Island
Shuttlebåt till Zeytouna beach Island
Mot Zeytouna beach island
Mot Zeytouna beach Island

Sol och bad

Till Zeytouna Beach Island åker man för att sola, bada och snorkla. Det står solsängar överallt, och det är bara att slå sig ner. Vi behövde inte betala något, vilket kanske hänger ihop med att vi har röda all inclusive-armband på oss. Det enda man behöver tänka på att ha med sig handduk (egen eller från hotellet).

Zeytouna beach Island

Temperaturen ligger just nu på runt 25 grader på dagarna, och ibland fläktar det dessutom lätt, så det är skönt att ligga i solen. Vi har vilat en del i solsängarna och jag (Helena) har till och med hunnit läsa lite. Väldigt vilsamt, även om man då och då blir avbruten av försäljare som (artigt) vill visa sina kataloger med båtutflykter och spabehandlingar. Vattentemperaturen ligger för övrigt också på runt 25 grader.

Helena

Snorkling

Många vill förstås passa på att snorkla i Röda havet. En lång, lång brygga går ut från ön, och härifrån kan man ta sig ner i vattnet för att kolla på livet under ytan. Om man inte har med sig egen utrustning så finns det möjlighet att hyra på ön. För ett par simfötter får man till exempel betala runt 30 kronor per dag.

Brygga

Vattnet är klart och man ser många olika vackra och färgglada fiskar, men korallreven ska tydligen vara finare längre ut. Vi har bokat en tur med snorklingsbåt en dag, för att förhoppningsvis få se ännu finare rev.

Peter
Snorkling vid Zeytouna Beach Island
Fisk

Zeytouna Island bar och restaurang

På ön ligger restaurangen Zeytouna Island Bar & Restaurant, en trevlig uteservering med mat och rättigheter för öl och vin. Vi åt lunch här, och hade med oss en voucher från vårt all inclusive-hotell. Vi kunde utan kostnad välja bland alla enklare rätter (sallad, pasta, sandwiches eller pizza), men fick betala extra för ölen.

Zeytouna beach island restaurang
sandwich med kyckling

Mer att se och göra på Zeytouna Beach Island

Förutom att snorkla och dyka kan man ägna sig åt olika vattenaktiviter, som vindsurfing och kitesurfing. Det finns också olika sorters båtar, exempelvis trampbåtar, att hyra.

Den som vill kan också få olika typer av massage och andra behandlingar. Det finns ett litet spa som till exempel erbjuder aroma eller relax massage (25 euro för 60 minuter) och manikyr eller pedikyr (15 euro). Det finns också en hel rad med små butiker på ön som säljer sånt som kläder, accessoarer och hantverk.

WIFI.se

Summa summarum, Zeytouna Beach Island är ett utmärkt ställe för avslappnade dagar i solen!

Shopping med mera
Shopping på Zeytouna beach Island
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev