Meny Stäng

Sultan Bey – mysigt hotell i El Gouna, Egypten

Annons

Vi var riktigt nöjda med vårt hotell i El Gouna i Egypten. Sultan Bey ligger fantastiskt fint vid en lagun i lyxiga El Gouna, och i och med att det är litet känns det mysigt och hemtrevligt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sultan Bey – vårt hotell i El Gouna

Vi har för en gångs skull rest på en charterresa (med Airtours) och Peter valde ett hotell i El Gouna som såg mysigt ut. När han bokade trodde han visserligen att han bokade i Hurghada (som ligger strax söder om), men med facit i hand är vi riktigt glada att vi hamnade i El Gouna. Och ja, hotellet var riktigt mysigt!

Sultan Bey hotell i El Gouna

El Gouna är en ganska speciell plats, eftersom det är en konstgjord semesterort. Samtidigt är det fantastiskt fint överallt, och vi gillade verkligen hotellet som känns litet och personligt. Hotellet ligger precis intill vattnet, och är omgärdat av växtlighet och blommor precis överallt.

Sultan Bey Hotell i El Gouna
Blommor

Hotellets läge

Något av det viktigaste när man bokar hotell är kanske läget. Det tycker i varje fall vi, och vi måste säga att Sultan Bey ligger helt perfekt i El Gouna. Det tar ungefär tre minuter att promenera till centrum, där man kan shoppa eller kanske prova någon restaurang.

Peter och Helena

Om man vill ta sig till marinan i El Gouna kan man ta en tuktuk, för en mindre slant. Om man bara vill hänga på en fin strand tar man shuttlebåt till Zeytouna Beach Island, vilket tar några minuter. Man kan också ge sig ut på snorklingsutflykter, med utgångspunkt precis vid hotellet.

Shuttlebåt

Vårt hotellrum

Rummet på vårt hotell i El Gouna var trivsamt och med de faciliteter man behöver. Det fanns luftkonditionering /varmluftspump, gott om eluttag, minibar samt en safetybox som kunde låsas. Badrum och dusch var utmärkt, liksom städningen. Dessutom hade vi en uteplats. Sååå härligt att kunna öppna upp mot solen och blomsterprakten utanför!

Det kostnadsfria WiFi som ingår fungerade inte på rummen, men man kunde betala extra för “premium WiFi”. Detta testade vi inte, utan vi köpte istället sim-kort till våra telefoner.

All Inclusive på Sultan Bey

Vi bodde med All Inclusive, vilket på Sultan Bey innebär att alla måltider (frukost, lunch och middag i form av buffet alternativt a la carte-lunch på Zeytouna Beach Island) ingår i priset.

Vissa tider ingår dessutom små pizzabitar eller kakor vid poolbaren. Alla lokala drycker (läsk, öl, vin, kaffe, lokala spritsorter med mera) ingår i priset och serveras i glas. Importerade drycker, drycker på flaska samt fräskpressad juice kostar extra.

Buffet på Sultan Bey hotell i El Gouna

Vad tyckte vi om maten?

Vi tycker aldrig att buffet är jättekul egentligen, men maten får ändå helt godkänt. Till frukost kan man beställa ägg på valfritt sätt av kockarna och det finns gott bröd, yoghurt, bakverk och färsk frukt. Till lunch grillar de ofta någonting, kanske hamburgare eller grillspett.

När det är dags för middag kan man förvänta sig flera olika rätter med både kött och fisk, som man hämtar direkt hos kockarna. På buffén finns också gott om bröd, grönsaker, efterrätter och färsk frukt, och vi frossade bland annat i jordgubbar och sharonfrukt. Maten var kanske inte alltid fantastisk, men det mesta smakade bra och med tiden blev vi bättre och bättre på att plocka ut “godbitarna”.

Kockarna på Sultan Bey hotell i El Gouna
Middag på Sultan Bay hotell i El Gouna

Poolbaren på Sultan Bey

Poolbaren är trevlig och här hann vi med flera öl, Gin och Tonic, kaffe och pizzabitar. Men oroa dig inte för vår hälsa! På den här resan har vi för en gångs skull hunnit med att träna. Vi har helt enkelt kört några Yoga-träningspass på rummet!

Slutgiltigt betyg på Sultan Bey hotell i El Gouna

Vi var mycket nöjda med Sultan Bey hotell i El Gouna, och kan varmt rekommendera boende här för den som vill ha en lugn och avslappnad semester, framför allt för dig som reser utan barn. Det är nästan så att vi skulle kunna åka hit igen, men vi gillar ju att upptäcka nya platser.

Hotell i El Gouna
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Fakta om Sultan Bey hotell i El Gouna

  • Läge: Ön Kafr Island i El Gouna, Egypten
  • Klass: 4 stjärnor
  • Antal rum: 115
  • Antal våningar: 3
  • Service: Reception med hjälpsam personal, buffetrestaurang, poolbar, pool, barnpool (men vi såg inga barn), strandhanddukar, solstolar och parasoller, transport till strand, bokbyteshylla, souvernirbutik samt WiFi.
  • I närheten: Dykbutik samt El Gouna centrum med butiker och restauranger.
  • Läs mer: Hotellets webbsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev