Meny Stäng

Snorkla i Röda havet – snorklingstur i El Gouna

Att snorkla i Röda havet kan verkligen vara en fantastisk upplevelse med kristallklart vatten och färggranna fiskar runt korallreven. Vi tog en heldagsutflykt med en snorklingstur i El Gouna, och det ångrade vi inte.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Snorklingstur i El Gouna

Vi bokade vår snorklingstur i El Gouna, där vi bodde under vår semester i Egypten. Turen vi valde gick till Dolphin House, där man också ska ha chans att se delfiner.

Vi bokade turen på Dive Trek dykcenter precis bredvid vårt hotel Sultan Bey och fick betala cirka 30 euro per person (2019) för en heldagsutflykt inklusive lunch. Turen startade med en kort busstur till hamnen i El Gouna, där snorklingsbåtarna utgår ifrån.

Snorklingstur i El Gouna
Snorklingstur i El Gouna - båtar

Ombord på båten

Snorklingsbåtarna är ganska stora, och man sitter bekvämt på övre däck på bänkar med dynor. Det var lite svalt när vi gav oss av på morgonen, inte minst när båten satte fart, men det blev varmare och varmare under dagen och till slut fantastiskt skönt i solen.

Snorklingstur i El Gouna

Båten kör mellan olika olika snorklingsställen, och under tiden kan man spana på andra båtar – allt från lyxiga katamaraner till lokala fiskebåtar. Vi spanade också efter delfiner eftersom man ofta kan se det på de här utflykterna, men vi hade inte tur att se några. Vi träffade däremot tyskar på vårt hotell som visade upp fina foton på delfiner från en likadan utflykt tidigare i veckan.

Snorklingstur i El Gouna - katamaran

Fotograf på båten

Vi hade med en fotograf på båten som både tog foton och filmade under hela utflykten. Om man vill ha fotona efteråt får man betala en slant. Den fotograf vi hade med var riktigt kreativ och rolig, så vi valde att köpa bilderna på oss. Du kan se några i det här inlägget – och några andra kanske dyker upp här på bloggen framöver.

Om du själv vill köpa foton på liknande turer i Egypten så är ett tips att ta med ett USB-minne till fotografen så han kan ladda över bilderna dit. Annars får man dem ofta på CD-skiva, och det är ju inte alltid helt praktiskt.

Snorkla i El Gouna

Att snorkla i Röda havet

Att snorkla i Röda havet är en speciell upplevelse, särkilt när man kommer ut med båt till de allra finaste korallreven. Vi har också snorklat vid Zeytouna Beach Island i El Gouna, men det är helt klart vackrare när man kommer längre ut med båt. Här mår korallreven bättre och färggranna fiskar simmar precis överallt.

Snorkla i Röda havet

Dykinstruktörerna gav tydliga och bra instruktioner, hjälpte alla som eventuellt behövde hjälp och såg till att hålla ihop gruppen i vattnet. Det är vinter i Egypten nu och dykinstruktörerna tycker att det är kallt i vattnet, och simmar därför med våtdräkt. Det gick också att hyra dräkt om man ville, men för en svensk är ju 25 grader i vattnet helt ok.

Snorkla i Röda havet

Snorkla i Röda havet – bland alla fiskar

Vattnet är grönskimrande och sikten är fantastisk. Vi kunde emellanåt till och med se fiskarna från övre däck. När man snorklar kommer man förstås ännu närmare livet under ytan. Peter hade med sin GoPro undervattenskamera, så här kan du se lite av det vi fick se under vattnet. Killen som fastnat på bild är en av guiderna.

Snorkla i Röda havet
Snorklingstur i El Gouna
Snorkla i Röda havet bland massor av fiskar

Vad tyckte vi om turen?

Vi hade en riktigt härlig dag på sjön. Det var häftigt att snorkla i Röda havet, och vi måste också säga att killarna ombord gjorde turen bra genom att vara serviceminded, säkerhetstänkande och genom att bjuda på sig själva.

Vi har tidigare snorklat i Sharm el Sheikh i Egypten, vilket också var en upplevelse. Har du också provat att snorkla i Röda havet? Var någonstans? Vad tyckte du?

Snorkla i Röda havet
Alla våra bästa tips om Egypten. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev