Meny Stäng

Hälsningar från Johannesburg i Sydafrika

Varma hälsningar från Johannesburg i Sydafrika! Vi befinner oss just nu i denna sydafrikanska storstad, där vi för tillfället bor hemma hos vänner, som vi lärde känna under en resa i Asien. Framför oss väntar ett stort och spännande äventyr.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flyg Stockholm – Addis Addeba – Johannesburg

Vi flög med Ethiopian Airlines Stockholm – Addis Adeba – Johannesburg. Flyget var ett alldeles utmärkt långfärdsflyg med bra mat och en hel del filmer att välja bland. Inget att klaga på alltså!

Framme i Addis Adeba – foto från tv-skärmen i flygplansstolen

Vi tycker ändå alltid att det är tröttsamt att flyga långt, och det var skönt att gå ut och sträcka på benen på flygplatsen i Addis Adeba, i Etiopien.

Skönt att sträcka på benen i Addis Adeba!

Vi landade tidigt på morgonen i Addis, och fortsatte efter knappt två timmar till Johannesburg, där vi landade strax efter lunch.

Flygplatsen i Addis Adeba, Etiopien

Framme i Johannesburg i Sydafrika

Så, äntligen framme i Johannesburg i Sydafrika! Vi har vänner här, som vi lärde känna under vår senaste resa i Filippinerna, och Henri mötte oss på flygplatsen.

Vi åkte direkt hem till Henri och Michelle, som bor fantastiskt fint i en stor och vacker villa i en av stadens förorter, och som generöst bjudit in oss att bo hos dem. Vi hade mycket att prata om förstås, och på kvällen blev det vin på deras tak, med en helt fantastisk utsikt.

Från taket ser man ut över stora delar av storstaden Johannesburg, och det som är mest fascinerande är att det är så otroligt grönt. Från taket kunde vi också se himlens skådespel, med molnformationer, regnbåge och blixtar.

Sevärdheter och en fest vi sent kommer glömma

Nästa dag tog Henri med oss till en intressant sevärdhet i närheten av Johannesburg, vilket vi berättar mer om senare. På kvällen bjöd Henri och Michelle in till fest, med hemgjord pizza, i deras fina trädgård.

Ett stort gäng gäster dök upp och det var fantastiskt trevlig stämning. Så härliga människor! När det plötsligt började ösregna, och alla snabbt fick resa ett tälttak, blev stämningen om möjligt ännu bättre. En kväll vi sent kommer glömma!

Nu planerar vi för fortsatta äventyr, i Johannesburg och Krugerparken bland annat. Vi berättar mer så snart vi har tid och möjlighet. Tills dess, fortsätt gärna spana in andra dagliga reportage, varje morgon klockan 06:00!

På fest i Sydafrika, med härlig stämning, trots ösregn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev