Meny Stäng

Bonne Mecanique – café och cykelverkstad

Annons

Igår var det dags för träff med Travel Massive i Stockholm. Travel Massive är en organisation som sammanför ”travel insiders”, såsom resebloggare, journalister och verksamma inom resebranschen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Några gånger varje år är det dags för träff, och eftersom Travel Massive inte har några egna lokaler sker träffarna alltid på någon intressant lokal som ställer upp som samarbetspartner. Igår skedde träffen på ett lite oväntat ställe – nämligen ett kombinerat café och cykelverkstad.

Cyklar till skolflickor i Ghana

Bonne Mecanique är en cykelverkstad och cykelbutik som ligger vid Medborgarplatsen på Söder i Stockholm. Men som du kanske förstod av inledningen är det inte bara en cykelverkstad. Här finns också ett café med ekologiskt kaffe, och varje dag serveras dessutom dagens soppa. Hur ofta äter man lunch på cykelverkstan liksom? På Söder är allt möjligt!

Cykelleverantören Vélosophy Bicycles berättade om sina cyklar och om sitt samarbete med UNICEF. För varje såld cykel ser företaget till ett en skolflicka i Ghana också får tillgång till en cykel. Fantastiskt!

Mingel på Bonne Mechanique
Mingel på Bonne Mecanique

Om cykelsemester och ”TBEX”

Det blev förstås trevligt mingel med både kända och okända människor inom resebranschen. Vi fick också lyssna på en presentation om att cykelsemestra ”lätt och lyxigt”, med bara något kilos packning och boende i ”slott och koja”. Provence eller Mallorca var förslag till nybörjaren som vill cykelsemestra. Har du cykelsemestrat någon gång eller skulle du vilja?

Vi fick också information om konferensen TBEX (Travel Bloggers Exchange) som faktiskt arrangeras just i Stockholm i år. Konferensen ska samla ca 900 personer och det låter onekligen lockande och intressant. Före och efter konferensen arrangeras turer för att visa upp och marknadsföra olika fina platser i Sverige, så att bloggarna skriver om dem.

Det skulle vara väldigt roligt att vara med, men det är inte helt gratis (157 US dollar per bloggare) och det känns fortfarande lite oklart vart före- och efterturerna går och vilka som får följa med på dem.

Mingel på Bonne Machanique
Juice, grönsaksstavar och dipp uppdukat på Bonne Mecanique

Prenumerera på vårt nyhetsbrev