Meny Stäng

Ny layout, flera språk och samarbete med husbilstidning

Annons

Nu händer det saker på FREEDOMtravel! Vi jobbar med ny layout, vi har fått in översättning till flera språk och vi har inlett ett samarbete med husbilstidningen “Allt om husbilen”. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny layout på freedomtravel.se

I veckan kom en massa nya uppdateringar i programmet WordPress (som vi använder på freedomtravel.se). Faktum är att vi tyckte att det var superjobbigt, för det var en massa saker som slutade funka som vanligt.

Vi slet verkligen vårt hår för att få saker att se ok ut igen, men på köpet upptäckte vi lite nya grejor vi kunde göra. Nu har vi kunnat samla våra artiklar, på våra sidor om länder, lite snyggare med tre artiklar i bredd. Du kan till exempel kolla hur det ser ut på vår sida om Tyskland. Vad tycker du?

Nu ska vi försöka fixa samma med våra sidor om landskap. Det kommer ta lite tid, men till slut så …!

Översättning till flera språk

En annan sak som vi pratat om jättelänge är att fixa översättning, till flera språk. Till slut har vi tagit tag i detta och nu hittar du möjlighet att välja olika språk längst ner på skärmen när du kikar in.

För att det ska fungera så bra som möjligt har vi valt en betalversion. Översättningen sker automatiskt, men vi kan göra rättningar. När jag till exempel såg att “kräftskiva” på engelska var översatt till “crayfish slice” så kunde jag ändra till “crayfish party”.

Nu kan vi ju inte alla språk, och vi har inte heller tid att rätta allt, men det är i alla fall tekniskt möjligt när vi ser allvarliga fel. (Tyvärr ser sponsringstaggarna konstiga ut, det har vi inte lyckats lösa ännu.)

Samarbete med husbilstidningen “Allt om husbilen”

Vi har också inlett ett nytt samarbete med husbilstidningen “Allt om husbilen”, vilket känns väldigt roligt! På “Allt om husbilen” hittar du massor av matnyttig och intressant information om husbilar, husbilsmodeller och allt annat som har med husbilsliv att göra.

Stefan Janeld och hans medarbetare, som driver tidningen, har bland annat ett gigantiskt bibliotek med tester av husbilar och brukar hålla i den uppskattade “Husbilsskolan” på mässor.

Nu har vi börjat samarbeta så att man även från deras sajt kan hitta många av våra artiklar om resmål, som passar för husbilsresor. Än så länge hittar du “Svenska pärlor“, men med tiden kommer kanske andra länder också.

Fördelen för “Allt om husbilen” är att de får mer innehåll, i form av spännande artiklar, på sin sajt. Fördelen för oss är att vi kan få mer trafik via dem. Samarbete när det är som bäst!

Lite umgänge också

Nu när vi varit hemma har vi hunnit med lite umgänge också. Förutom att vi träffat grannarna så har vi varit hembjudna till Peters äldste son Robin och hans fru Alexandra. Wow, vilken middag vi blev bjudna på! Trevligt var det också! Tackar ödmjukast!

Bäst denna vecka

Denna vecka har vi mest varit hemma i husbåten och jobbat. Vi är glada att vi kommit igång med en del arbete som vi länge tänkt på. Och så får man ju vara glad för att det fortfarande är sol och sommarväder!

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Det blir fortsatt Stockholm och husbåtsliv för oss den kommande veckan. Vi har inte så tydliga planer, förutom att det är en massa jobb som ska göras, inklusive förberedelser för Elmia-mässan. Vad som kommer publiceras här på freedomtravel.se? Det får vi se …

Missade du förra Happy Friday? Läs Hemma i Stockholm efter 4 månader på rull

Prenumerera på vårt nyhetsbrev