Meny Stäng

Att vara hemma i husbåten i Stockholm igen

Annons

När man varit på rull med husbilen så länge som vi varit, i fyra månader, känns det väldigt ovant att komma hem. Först var det nästan motvilligt som vi vände från västkusten. Sedan måste vi ju säga att det är fint hemma i marinan också!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur mår vår husbåt?

Hur vågade vi lämna vår husbåt så länge egentligen? Tja, vi har flera grannar som bor extremt nära och tittar på den varje dag och ser till den, så det känns ganska tryggt. Inte lämnar vi några värdesaker i den heller …

Dessutom hade vi hantverkare i båten vid två tillfällen. Den ena gången var det för att sätta in ett nytt brandlarm och den andra gången var det för att byta ett av våra fönster till ett brandskyddsfönster, vilket vi plötsligt fick veta krävdes för att uppfylla brandskyddsregler.

Detta gjorde att båten nästan kändes fräschare när vi kom hem än när vi åkte. Skönt! Sedan finns det lite annat vi behöver fixa och byta ut med tiden, men så är det väl alltid när man bor i hus …

Ser det kanske ut som att vi skaffat en liten gummibåt? Det hade varit roligt, men så roligt är det inte. Det är helt enkelt någon annan som har sin båt där vid vår landgång …

Hur är det i marinan?

Hur är det här i Pampas marina då? Jodå, det är ungefär som innan vi åkte. Grannar emellan finns det förstås alltid lite skvaller om vem som flyttat in eller ut, eller ihop eller isär, eller vem som är inblandad i någon konflikt eller har varit på någon spännande resa … men sådant lämnar vi förstås som vanligt utanför bloggen av respekt för våra grannar …

Däremot kan vi berätta att många grannar välkomnade oss hem och stannade länge på bryggan för att prata, och det kändes roligt. Vi har många fina grannar här!

Krogen i marinan, K4 Pampas, har byggt ut med ny uteservering, och det har verkligen blivit bra. Det är ofta mycket folk, så det verkar populärt. Och så har det ju varit fantastiskt väder också!

Vad gör vi i husbåten hela dagarna?

Vad gör vi då nu när vi är hemma? Jo, först och främst så kör vi jättemånga tvättmaskiner. Även om vi tvättat vid något tillfälle under resan så kom vi hem med enormt mycket tvätt.

Och så jobbar vi! Det är allt från bokföring till samabeten, ombyggnation på bloggen, styrelsemöten i journalistföreningen och externa uppdrag. Ja, och så mekar vi cyklar förstås!

Hur går det med cyklarna?

Peter och jag (Helena) har nu varsin ny elcykel, och det känns superbra. Det blir dessa två som får följa med oss på resor, medan Peters trike får fungera som shoppingcykel här hemma. Om du undrar vad det svartgula som sitter bakom sadeln är så kan jag berätta att det är en liten påse där vi förvarar låsen.

WIFI.se

Vi har redan hunnit testa cyklarna en del i närområdet. Riktigt kul!

Igår eftermiddag vinkade jag hejdå till Peter när han cyklade till styrelsemöte. Så perfekt att kunna cykla när man ska in till stan!

Hur ser våra planer ut för den närmaste tiden?

Vi kommer fortsätta hänga i marinan ett tag. Om några veckor rullar vi igen, och det känns bra eftersom vi är lite rastlösa av oss. Snart måste vi bland annat förbereda för Elmia Husvagn Husbil i Jönköping 7-11 september. Ska du dit? Ses vi kanske där?

Så länge njuter vi av sommarvärmen, så länge den nu varar. För oj vad varmt det är just nu!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev