Meny Stäng

Julafton, solsken och härliga 3-rättersmiddagar

Annons

En fin julafton, underbart solsken och härliga 3-rättersmiddagar. Nej, vi kan verkligen inte klaga. Vi hoppas att du också har en fin jul och lite sol! Idag blir det bara lite ”sneak peek” från vår middagar. Snart kan vi berätta mer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

När man bor i husbåt …

… vet man aldrig vad som möter utanför dörren. Ibland kommer hägern förbi och kraxar sitt ”urtidsskratt” och andra dagar ser vi när de stora svarta fåglarna (vet inte vad de heter?) sväljer stora hela abborrar. Eller så står det helt enkelt en stor arbetsbåt utanför ingången. Man vet aldrig vad man ska vänta sig!

Husbåt
Peter husbåt

Campingvin

I veckan hittade Peter ett rött vin som han tyckte passade för oss (eller i varje fall för honom, jag dricker ju inte rött vin på grund av min migrän). Vinet heter ”Camp” och kommer från Chile. Helt ok, även om det kanske inte kommer bli en av favoriterna. Lite kul i alla fall!

Julpyntat i närområdet

Många av husbåtarna runt oss har dekorerat fint med ljusslingor. Vårt favoritpynt har vi ändå sett vid Huvudsta gård i Solna. Charmigt, eller hur?

Julklapp från Tjeckien

Strax före jul fick vi ett paket från Tjeckiens turistbyrå, som vi har ett väldigt bra samarbete med. Vilket härligt paket med delikatesser! Det var inte helt enkelt att förstå sig på innehållet i de olika burkarna, eftersom det endast står på tjeckiska, men vi tror att de innehåller olja, fiskkonserv (av någon sort), mandelkräm och aprikosmarmelad. Dessutom innehöll paketet choklad, en fin julkula och en restaurangguide till Prag. Mysigt!

Julklapp

Äntligen sol

Sååå lång tid med gråväder och mörker. Hur fantastiskt var det inte att vakna på julafton och se solens strålar tränga fram. Vi (liksom många andra!) gav oss av på julaftonspromenad. Utanför Karlbergs slott hade många bänkat sig för att njuta av solen.

Även på vägen tillbaka från stan var ljuset vackert. Så fint när husen speglar sig i Karlbergssjön och Karlbergskanalen!

Lyxiga 3-rättersmiddagar

Denna jul har vi bestämt oss för att strunta i den traditionella julmaten och experimetera med olika 3-rättersmiddagar, framför allt med fokus på fisk och skaldjur. Vi har ägnat mycket tid åt att leta råvaror i olika butiker, och nu spenderar vi mycket tid i köket. Roligt och spännande! Och självklart kommer vi snart att rapportera från våra erfarenheter!

Mat i juletid

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi tagit beslut om att laga extra lyxig mat, viljet gjort julen till ett roligt projekt. Det ska också bli roligt att träffa Peters båda sönder! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Veckan som kommer blir det nog en hel del om mat här på FREEDOMtravel (tänk hummer och musslor). Vi kommer också presentera ett roligt inlägg i samarbete med Tyska Turistbyrån. Inlägget handlar om platser i Tyskland som påminner om helt andra platser. Missa inte det!

bergs slott

Missade du förra Happy Friday? Läs När det händer ingenting – och samtidigt massor

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev