Meny Stäng

Norrlandsäventyr och förberedelser för Elmia-mässan

Vi fortsätter vårt spännande äventyr i Norrland och förbereder samtidigt för Elmia-mässan, med det helt nya Destinationstorget, i september. Happy Friday!

På rull i Norrland

Vi har rest väldigt lite i norra Sverige förut, så det är väldigt intressant för oss att resa runt här. Vi hinner förstås bara se vissa delar, och vi reser också relativt långsamt – dels eftersom vi vill kolla in varje ställe ordentligt (så att vi kan skriva reportage) och dels för att vi samtidigt jobbar. Rutten startade i Haparanda, och vi har därefter tagit oss tid att upptäcka Kalix, Luleå och Piteå, med omnejd.

På elcykeltur i Piteå

Vi har sett massor av fina och intressanta platser, och reportage kommer med tiden! Vi ska rapportera klart om Finland först, och därefter börjar vi skriva om alla platser vi upptäcker i norra Sverige.

FREEDOM på en parkering vid isbrytarna i Luleå, där vi övernattade

Tur med vädret

Vi har haft fantastisk tur med vädret, både i Norrland och egentligen hela sommaren. Vi har hört och läst om en hel del regn och oväder, så det är otroligt att vi upplevt en så solig sommar.

I våras hade vi soligt och fint i Höga kusten, under sommaren har vi mestadels haft härligt väder i Finland och nu, när stormen Hans kom, var det soligt och fint i Luleå och Piteå. Vi får väl se hur det blir framöver, men vi är hur som helst glada för det fantastiska vädret hittills!

Utehäng i Luleå
Strandliv på First Camp Luleå – Arcus

Hembjudna till en vän

Under veckan blev vi hembjudna Katarina, som vi känner genom bloggvärlden och som bor i trakterna i en fantastiskt fin gård. För bara några månader sedan träffades vi i staden Tagbilaran i Filippinerna, där vi tog en lunch ihop. Väldigt roligt att ses igen, i en helt annan miljö. Det blev en trevlig kväll med mycket prat och skratt. Tack för gästfriheten!

Alltid något i husbilen som behöver fixas …

För ett tag sedan berättade vi att vi lyckats fixa locket till vattentanken och kylskåpsdörren. Lycka! Men det där med att laga och fixa är som en never ending story. Det är alltid något som ska åtgärdas. Peter har nyss fixat några lampor som var trasiga.

En grej som vi inte har fixat – eftersom det är en utmaning att få tag på rätt pryl – är vår ugn. Själva ugnen funkar egentligen utmärkt, men ugnsluckan går inte att stänga eftersom en pytteliten metallgrej gått sönder.

Vi tejpar luckan med eltejp när vi kör (därav de fula märkena på ugnen). Men hur gör vi för att använda ugnen? Jo, Peter har kommit på att han kan klämma fast dörren med kamerastativet, som han spänner mellan ugnsluckan och badrumsväggen. Alltså vad säger man …? Det funkar, så länge … Happy Friday!

Nyhetsbrev

Vi förbereder för Elmia-mässan

Just nu håller vi för fullt på att förbereda för Elmia-mässan och Destinationstorget 6-10 september. Det ska bli så roligt att medarrangera Destinationstorget, som kommer att hållas i F-Hallen/Det stora tältet. I den hallen samlar vi, som samarbetspartner till Elmia, utställare som visar upp resmål och platser att besöka när du är på rull. Kul, eller hur?

Det kommer också bli smakprovningar, prisutdelningar (väldigt fina priser!) och förstås – massor av föreläsare. Dessutom har vi flera andra roliga idéer på gång, som vi inte kan avslöja ännu. Det som vi däremot kan berätta om redan nu är föreläsningsprogrammet. Klicka på länken för att se alla föreläsningar på scenen på Destinationstorget! Ses vi på mässan?

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ja, vi är är glada att äntligen få se oss om lite i Norrland. Vi har sett många fina platser och träffat fantastiskt trevliga människor. Det är också härligt att vi fått ha så fint väder!

En dag passade vi också på att njuta av en sak som vi saknat under vår tid i Finland. Det finns massor av färsk fisk där (gott om abborre bland annat!) men det är väldigt svårt att få tag på färska skaldjur. Nu blev det en kväll med räkor och kräftor. Oj så gott!

Kanske är det däremot tur att vi inte gillar surströmming för det är det tydligen brist på i år. Vi talade med en man som berättade att han fått köa länge, och som var glad att han fått tag på två burkar till slut!

Din tur … Vad har varit positivt under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det ytterligare några reportage från Finland, varvat med någon gästartikel. Därefter börjar vi berätta om alla platser vi besökt i norra Sverige. För egen del fortsätter vi resan här i norra Sverige, långsamt på väg söderöver. Vi önskar en fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Tillbaka i Sverige – och en galen campingupplevelse

Prenumerera på vårt nyhetsbrev