Meny Stäng

Husbilsfix – äntligen lagat grejor i husbilen!

Vi fortsätter vår resa norrut längs Finlands kust, och vi upptäcker den ena pärlan efter den andra. Samtidigt har vi fått möjlighet att fixa lite med husbilen och laga några trasiga grejor. Happy Friday!

Fortsatt resa längs Finlands kust

Vi har nu hunnit skriva reportage om 6 destinationer längs Finlands kust:

I själva verket har vi hunnit längre norrut (vilket man kan se om man följer oss på Instagram på @freedomtravelnews) och vi har flera artiklar i pipeline.

Generellt kan vi säga att det är fantastiskt vackert längs kusten, och att vi blivit positivt överraskade av naturen, lugnet, människorna, de charmiga trästäderna, sandstränderna och alla små mysiga museer … Vi kan verkligen varmt rekommendera att resa den här sträckan med motorcykel, bil eller husbil!

Finska grisar

Man måste ju testa lite specialiteter och delikatesser längs vägen också! Flera personer har skrivit att vi måste smaka ”finska grisar”, så det gjorde vi på Brödhörnet i Jakobstad. Dessutom blev det en Jaffa från finska Hartwall. Ja vi håller med, mycket gott! Inuti munken döljer sig bland annat sylt!

Har du testat finska grisar? Eller hört talas om dem?

Husbilsfix

Vår husbil har ett gäng år på nacken, och även om vi har fräschat upp och uppdaterat gång på gång, så är det alltid något som krånglar. Det mesta som krånglar är hanterbart, men när grejorna hopar sig inser man att man måste göra något. Vi gjorde ett besök på CaravanLandia i Karleby, och det visade sig vara en fullträff.

Tillbehörsavdelningen såg kanske inte så stor ut, men här fanns en hel del. Dessutom fick vi superbra hjälp (på svenska) av en kille som letade upp allt möjligt och omöjligt som vi önskade på lagret.

Några av de grejor han hittade visade sig ovärderliga för oss. Vi fick till exempel äntligen tag på ett nytt lock för att fylla på vatten. Locket har varit obrukbart sedan vi hade inbrott i husbilen 2021, då någon snodde nycklarna till locket.

Nyhetsbrev

Sedan dess har vi fyllt vatten genom att dra in en slang inuti husbilen, lyfta på alla dynor, skruva loss locket till vattentanken och fylla den vägen … Ja, bökigt! Lyckan var alltså total när vi äntligen kunde fylla vatten i husbilen som normala människor!

Ett annat löjligt problem som vi dragits med är att ”låset” till kylskåpet slutade funka. Du som inte brukar resa med ett rullande fordon kanske inte tänker på det, men låset är nödvändigt för att man inte ska få allt innehåll i kylskåpet att landa på golvet i första bästa kurva …

WIFI.se

Hade de ett nytt kylskåpslås på CaravanLandia i Karleby? Ja, det hade de! Vi behöver inte längre tejpa kylskåpet varje gång vi ska rulla, och det känns lyxigt. Happy Friday!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått uppleva ännu fler fantastiska platser längs Finlands kust. Vi trodde att vi skulle ta oss fram mycket fortare, men det finns så mycket att se och uppleva …

Din tur … vad kan du lyfta fram som bäst från din vecka?

Veckan som kommer

Vi fortsätter att resa i Finland ännu ett tag, och efter det kommer vi att resa över gränser någonstans vid Torneå – Haparanda. Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig fler reportage om Österbotten (bland annat Vasa och Oravais), men också om Åland. Vi har nämligen inte berättat om alla fina ställen på Åland ännu. Missa inte detta!

Missade du förra Happy Friday? Läs Veterantraktorevent, bloggevent – och ett inlägg som väckte känslor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev