Meny Stäng

Besöksrekord, västkustidyll och vardagsliv på rull

Under juli hade vi ett rejält besöksrekord på freedomtravel.se. Roligt! Det är också härligt att resa längs den idylliska kusten i Bohuslän. Dessutom är det förstås en hel del vardagsliv och arbete längs resan. Happy Friday!

Härliga Bohuslän

Bohuslän är verkligen så fantastiskt idylliskt och pittoreskt som man tänker att det ska vara. Vi har sett lite av Bohuslän förut. Bland annat besökte vi Hamburgsund 2020. Men, generellt har vi rest väldigt lite i den här delen av Sverige, och de flesta platser är helt nya för oss.

Vi kan bara hålla med många andra om att det är fantastiskt fint här. Nedan kan du se de reportage vi hunnit skriva hittills, men det kommer förstås mer!

Vardagsliv med arbete

Man kan ju kanske tro att vi hänger på idylliska öar i solsken hela dagarna, men riktigt så okomplicerat är ju inte livet. Vi har en hel del fina dagar på de bohuslänska klipporna, men dess emellan sitter vi inne i husbilen och jobbar.

Det är ekonomi som ska skötas, rapporter till samarbetspartners som ska sammanställas, artiklar till Housecars magasin som ska skrivas och allt möjligt annat. Det finns alltid arbetsuppgifter!

Besöksrekord på freedomtravel.se

Förra året, i april, upplevde vi ett besöksrekord då vi nästan nådde 100 000 unika besökare på en månad (99 915 om vi ska vara helt exakta). Vi tyckte då att det var helt otroligt att nå så många läsare på en månad.

Nu, i juli 2022, slog vi detta med råge. Vi hade nämligen 133 444 unika besökare, mellan den 1 juli och 31 juli. Lite svindlande faktiskt, men otroligt roligt! Som du ser på kurvan nedanför så är det ingen speciell ”topp” som lett till siffrorna, utan besöksnivån har varit ganska jämn.

Vilka var läsarna på freedomtravel.se under juli?

Via Google Analytics, som vi använder, får man veta en del om läsarna som tittar in, vilket är lite intressant.

Var finns läsarna?

Läsarna finns främst i Sverige, vilket är naturligt eftersom vi skriver på svenska. Men en del svenskar befinner sig förstås utomlands. Och dessutom brukar vi ha en mindre del läsare i Norge och Finland.

Nyhetsbrev

Hur gamla är läsarna?

Vi har läsare i alla åldrar, även om en stor andel brukar vara medelålders eller äldre. Under juli månad får vi dock säga att åldrarna varit mer jämnt fördelade än vanligt.

Är det kvinnor eller män som läser?

Könsfördelningen bland våra läsare brukar vara relativt jämn, men med en något större andel kvinnor. Nu under juli var det kanske jämnare än någonsin!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi får uppleva fantastiska Bohuslän. Vi är också väldigt glada att så många människor hittat till freedomtravel.se under juli! Stort, stort TACK till alla som följer eller kikar in här ibland!

Vad kan du lyfta som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi fortsätter att rulla långsamt längs västkusten i Bohuslän, och du kan vänta dig fler reportage härifrån. Någon dag kanske vi varvar med en artikel från en gästskribent.

Nu önskar vi en härlig fredag och en fin helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs 80-talsfest och resa längs Sveriges västkust

Prenumerera på vårt nyhetsbrev