Meny Stäng

Storm, husbåtsliv och en tur till Blidö

Annons

Förra helgen vankades storm och vi fick en anledning att åka och hälsa på Peters bror och hans fru på Blidö. Väldigt trevligt! I övrigt är vi hemma och jobbar som små myror medan vi drömmer om kommande resor. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Storm

I lördags blåste det upp och tidningarna varnade högljutt för den annalkande stormen. Vi, som bor i husbåt, är lite lätt besatta av hur många sekundmeter det ska blåsa i byarna och vilken vindrikning det kommer vara, och vi insåg att kvällen i husbåten kunde bli synnerligen obekväm.

Vi plockade ner lösa föremål från köksbänkar och liknande, hyrde en bil (vi har bara FREEDOM, som just nu är vinterförvarad) och körde till Peters bror Micke på Blidö.

En tur till Blidö i skärgården

Det passade perfekt att åka till Blidö just denna helg eftersom Micke fyllde år, och vi kunde passa på att fira honom.

Utsikt över vattnet på Blidö

När vi inte har husbilen med oss brukar vi få sova över i en liten stuga som ligger precis vid havet (bilden nedanför). Supermysigt! Eftersom jag (Helena) alltid vaknar tidigt satt jag här och jobbade på morgonen, med utsikt mot vattnet.

Arbete, promenader, god mat och TV-serier

Resten av veckan har lunkat på i vanligt tempo med arbete, promenader, god mat och TV-serier. Peter är inne i en period när han vill testa nya maträtter, vilket är väldigt trevligt för mig, som gillar att äta maten.

Det blir en hel del lagat i sous viden, men också en del annat. På bilden syns en Biff Rydberg med oxfilé, stekt potatis, stekt lök, äggula och vispad grädde smaksatt med senap. Mycket gott!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi hunnit förbereda en hel del inför husbilsmässan i mars. Vi ska ha en större monter än någonsin – och det kommer hända en hel del i den – så det är mycket att förbereda!

Vi har också hunnit ta tag i en del styvmoderligt behandlade delar av freedomtravel.se och börjat uppdatera dessa, vilket känns skönt. Vi berättar när det är klart! Nu undrar vi förstås … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

När jag läste förra “Happy Friday” så stod det att vi skulle publicera en ny cityguide samt försöka få till den tredje vaccindosen. Inget av det har blivit av ännu … så vi gör ett nytt försök!

Missade du förra Happy Friday? Läs Tack alla fantastiska läsare!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev