Meny Stäng

Morgonjogg, höstmiddagar och LP-skivor

Annons

Nu har vi joggat varje vardagsmorgon i två veckor. Det finns en liten chans att vi ska kunna hålla i denna goda vana, eller vad tror du? Vi har också lagat goda höstmiddagar och försökt sälja gamla LP-skivor. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny rutin: morgonjogg

Vår nya rutin, sedan två veckor tillbaka, är att jogga på vardagsmorgnarna. Vi ställer klockan på 06:00, delar dagens inlägg på Facebook, äter lite yoghurt med skivad banan och ger oss ut på joggingrunda.

Vi köpte nyligen tunna vindjackor och nu har jag (Helena) även köpt en väst att ha under om det är kallt. skönt! En del vi möter på joggingrundan springer i shorts (!), men vi gissar att de har bättre kondition och kan hålla ett högre tempo hela vägen. Vi måste emellanåt gå för att hämta andan, så då är det skönt att inte vara för kallt klädd. Vätskebältet? Ja, det är för att jag blir törstig när jag springer. Jag kan verkligen inte springa utan vatten.

Helena

Vi joggar i Karlbergs slottspark, som ligger precis bakom Karlbergs slott. Parken är väldigt fin och det är förvånande lite folk här, även om några hittar hit för att jogga eller rasta hunden. Det är ganska skönt att det är så lite folk så vi har sagt att vi kanske inte borde tipsa, men nu råkade jag göra det, haha.

Karlbergs slott

Goda höstmiddagar

Man kan ju inte bara träna, man måste äta också. Peter har lagat några riktigt goda och höstiga fiskmiddagar på senaste tiden. Lax med ugnsbakade rotfrukter till exempel, fantastiskt gott! Han ugnsbakar potatis, morötter, palsternacka, lök och små hela vitlökar. Halva brysselkål stekta i olja och havssalt till det, mums!

Lax

En annan favorit är laxfärsbiffar. Oj vad gott! Dessa brukar vi servera med klyftpotatis, broccoli och lite aioli.

Laxfärsbiff

Runda på stan för att sälja LP-skivor

Du kanske minns vår nostalgiresa med gamla skivor, böcker och serier? Vi bor på begränsad yta, så att spara allt är omöjligt. Igår gav vi oss ut på en runda på stan med elcyklarna för att se om stadens skiv- och myntbutiker var intresserade av vad vi hade att erbjuda.

Nja, får man väl säga. Två skivbutiker valde att köpa cirka 5 skivor var, och en myntbutik köpte upp mynten. Vi fick några hundralappar, men om vi ser till alla timmar vi lagt på att samla, bära, sortera, leta upp butiker, bära igen och cykla runt stan, så blev det en synnerligen sorglig timlön. Men vi vet att vi inte slänger något värdefullt och förhoppningsvis blir någon glad. Happy Friday!

Peter

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi håller i vår morgonjogg, och att vi håller på att röja bland alla prylar som fyller upp vårt hem. Vi har också börjat fixa lite med husbilen, det ska vi snart berätta mer om! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer har vi flera spännande möten angående intressanta samarbeten. Vi ska också försöka hinna berätta om ett fantastiskt ställe som vi besökte i Tjeckien, och som vi inte berättat om för någon ännu. Missa inte detta!

Missade du förra Happy Friday? Läs Äntligen event – och tack för alla tips!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev