Idag presenterar vi ett gästinlägg av Fredrik Stougaard

Under 2020 har det inte blivit mycket av svenskarnas resande. Är du en av de få lyckliga som lyckats komma iväg under året ska du vara glad. Resten av oss har varit tvungna att sitta hemma. Vi saknar dock sanden mellan tårna, de vackra solnedgångarna och de läckra drinkarna.

Ingen vet när man kommer kunna resa som normalt igen, men hoppas får man göra. Vi kan alltid hoppas på att livet är tillbaka till det normala nästa år, och därmed kan vi också börja planera inför nästa års resa. Nu när vi hållit oss hemma i Sverige i så pass lång tid så förtjänar vi också en någorlunda större resa. Men en större resa är också dyrare … Det säger sig självt.

Ekar det tomt i plånboken? Med dessa 3 tips kan du spara ihop pengar till nästa år och på så sätt lyckas finansiera resan!

1. Spara, spara, spara

Såklart vårt första tips är att du ska börja spara. Det är en given strategi för att man ska kunna komma iväg nästa år. Tänk på den varma sanden mot dina fötter, de ljuvliga morgondoppen och den fantastiska maten. Lockar det?

Tja, då är det dags att skrota det dyra kaffet du köper på väg till jobbet varje morgon. Dags att säga upp gymmedlemskapet du aldrig använder ändå. Och dags att sluta äta ute flera dagar i veckan. När allt kommer omkring, är det inte värt att minimera lite av vardagslyxen för att kunna njuta av en längre semester nästa år?

2. Investera dina pengar

Är det omöjligt för dig att jobba några timmar extra på ditt nuvarande jobb eller att ta ett jobb vid sidan om? Oroa dig inte, det finns fler möjligheter för att öka sitt personliga kapital. Ett av dessa är att börja investera sina pengar. Idag finns det en mängd olika investeringsmöjligheter, allt från aktier till kryptovalutor.

Du behöver varken vara förmögen eller ett proffs. Allt du behöver är några hundralappar att börja med och ett någorlunda sunt förnuft. Se ditt kapital öka sakta men säkert och förhoppningsvis har du några extra tusenlappar inom några månader.

Men, observera att investering också kommer med sina risker. Börja aldrig investera om du inte har pengar i förväg, och läs alltid på om den investeringsmetod du bestämmer dig för innan du kommer igång. Återigen, använd ditt sunda förnuft.

3. Betta på sporter online

Ett annat sätt att tjäna några extra hundralappar, eller till och med tusenlappar, på i månaden är att börja betta på sporter. Välj din favoritsport, läs på om sporten, ditt valda lag och lagets spelare. Satsa på resultatet av en match. Har du rätt vinner du! Svårare än så är det inte. Det är betydligt säkrare än att t.ex. använda sina pengar på ett online casino.

Väljer du dessutom att spela på spelbolag i Sverige så garanterar du också att de regleras av den svenska Spelmyndigheten. På så sätt slipper du bedrägerier och kan istället se din spargris dedikerad för din drömresa växa sig tyngre och tyngre. Även här är det dock viktigt att du är medveten om riskerna, och att det finns en ökad chans för spelberoende. Du vill väl fortfarande åka på drömsemestern? Spela då inte bort alla dina pengar!

Detta inlägg är ett gästinlägg. Observera att alla eventuella åsikter i artikeln är skribentens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev