Meny Stäng

Det lackar mot jul

Annons

Det lackar mot jul! Vi kan inte påstå att vi gör sillinläggningar och slår in paket hela dagarna, men lite förberedelser är det ändå inför de kommande helgerna. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förberedelser inför jul och nyår

Julen har inte samma betydelse för oss längre, som den kanske hade när man var barn, eller när man hade barn boende hemma. Vi har minimerat firandet ganska mycket och njuter mer av lugnet som kommer med julen (ett minskat tryck i mejlboxen!) än av själva firandet i sig. Ändå uppskattar vi vissa saker med julen. Det är fint med all belysning runt om, och det är trevligt att träffa släkt och vänner!

Den senaste veckan har vi ägnat åt en del förberedelser – planering av maträtter och lite inköp av mat, kläder och julklappar. Bland annat har vi varit i Solna centrum, där vi passade på att fotografera tunnelbanestationen, designad av Karl-Olov Björk och Anders Åberg. Visst är den läcker!?

En fin julklapp från Kroatiens turistbyrå

Några små julhälsningar har hamnat i brevlådan under veckan, och vi har också varit inne i stan för att ta emot en julklapp från Kroatiens turistbyrå, som vi samarbetat med i många år. Förra året firade vi faktiskt jul i Split, vilket var väldigt trevligt!

Så, vad fanns i paketet då? Jo, olivolja, dessertvin, honung med nötter och salt. En väldigt fin julklapp, som vi tackar ödmjukast för!

Äntligen läkarbesök

Vi är till vardags ganska dåliga på att ”ta hand om” oss själva. Vi skjuter ofta på läkarbesök, tandläkarbesök och frisörbesök, för att tiden inte räcker till och för att det inte blir av att boka. Nu har jag (Helena) äntligen varit hos frisören och Peter har ännu mer äntligen varit hos läkaren.

Han har under en tid haft ont i benen och har stått en månad i kö för en tid på vårdcentralen. Lång väntetid förvisso, men när han till slut fick tid ramlade det på med massor av olika provtagningar och tester. De tror att det kan vara ”fönstertittarsjuka”, men det är fortfarande under utredning.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är nog att vi äntligen fått tid och möjlighet att ta hand om oss själva, i form av läkarbesök och annat. Man kan ju inte bara jobba och skapa. Ibland måste man fokusera på det egna måendet också! Din tur … Vad har varit bäst under din vecka?

Hemlagad gulashsoppa med bröd hemma hos oss i veckan

Veckan som kommer

Även om det är jul och nyår så kan du förstås vänta dig en artikel varje morgon här på FREEDOMtravel. Det kommer bli lite blandat innehåll under helgerna – allt från gästartiklar till reportage med inspiration inför jul och nyår.

Vi vill nu passa på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Missade du förra Happy Friday? Läs Äntligen lite ordning och reda på FREEDOMtravel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev