Meny Stäng

3 krustader med röror – enkla och goda

Annons

Finns det något bättre än små krustader med röror? De är ofta hyfsat enkla att göra och passar superbra till fördrinken före en finare middag, eller kanske på buffébordet. Varför inte som ett lyxigt litet snack på nyårsafton?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Recept på krustader med röror

Idag bjuder vi på tre recept på krustader med röror, som vi själva experimenterat med under de senaste veckorna. Du kan antingen använda klassiska krustader, eller så kallade ”rågcrisps”, som du hittar på samma ställe i mataffären, och som vi blivit väldigt förtjusta i. Dessa erbjuder lite mer robust smak och tuggmotstånd.

Krustader med röror

1. Krustader med kronärtskocksröra

Efter att Peter gjorde den här kronärstkocksröran första gången har den blivit en favorit hemma hos oss, och vi har nu hunnit göra den flera gånger. Perfekt med ett glas bubbel före middagen eller kanske på ett buffetbord.

Du behöver

 • Marinerad kronärtskocka på burk (290 g)
 • Färskost (100 g)
 • Vitlök (en klyfta)
 • Olivolja (en skvätt)
 • Citron
 • Salt och peppar
 • Krustader eller ”crisps”

Gör så här

Riv vitlöken. Sila kronärtskockorna från oljan, lägg dem i en skål och mixa dem med stavmixer till en slät kräm. Rör ner färskost, olivolja och riven vitlök. Smaka av med salt, peppar och citron. Klicka i röran i krustaderna och servera! Kanske skulle man kunna dekorera lite mer? Basilikablad kanske?

2. Krustader med gruyèrekräm

Vem gillar inte ost? Vi älskar i alla fall ost och den schweiziska osten gruyère tillhör favoriterna. Peter gjorde en gruyèrekräm, som vi använde i krustader, eller rättare sagt ”rågcrisps”. Mycket gott!

Du behöver

 • Gruyèreost (100 g)
 • Grädde (1 dl)
 • Ett ägg
 • Rapsolja (2-3 dl)
 • Vitvinsvinäger (1 tsk)
 • Salt och peppar
 • Krustader eller ”crisps”
 • Eventuellt lite persilja

Gör så här

Riv osten. Koka upp grädden. Lägg ägg, riven ost och vitvinsvinäger i en skål. Häll över den kokade grädden och mixa med stavmixer. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle och fortsätt mixa, tills blandningen börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen så att röran tjocknar ännu mer, och lägg upp i krustader eller ”crisps”. Dekorera eventuellt med lite persilja.

3. Krustader med hemgjord Skagenröra

Sist men inte minst bjuder vi på ett relativt klassiskt recept på Skagenröra. Alltid gott, och naturligtvis extra gott när det är hemlagat. Senast testade vi att lägga röran i ”crisps” med chilismak, och det gav lite intressant sting!

Du behöver

 • Färska räkor med skal (400 g)
 • Majonnäs (1 dl)
 • Crème fraiche (2 dl)
 • Dill (en halv knippa)
 • En citron
 • Rödlök (en halv)
 • Salt och peppar
 • Krustader eller ”crisps”

Gör så här

Skala räkorna och hacka dem lite olika grovt. Finhacka rödlöken. Lägg räkorna i en skål och blanda med majonnäs, crème fraiche och rödlök. Hacka dillen (men spara lite till dekoration) och riv skalet av en hel citron. Tillsätt hackad dill, citronskal och citronsaft och rör om. Smaksätt med salt och peppar. Klicka i röran i krustader och dekorera gärna med lite dill och kanske en bit citron.

Krustader med röra - skagenröra

Fler tips på krustader med röror?

Har du fler tips på krustader med röror? Kanske någon favorit?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev