Meny Stäng

Nu går det runt på golvet – när allting händer samtidigt

Nu går det runt på golvet, får man säga så? När vi kom hem från Polen och Tjeckien hände precis allting samtidigt, och vi gör vårt bästa för att stå stadigt i stormen. Men, vi är båda friska och mår bra, så, Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husbilsresa i Polen och Tjeckien

Vi kom nyss hem från en husbilsresa i Polen och Tjeckien. Resan var fantastisk och vi älskade verkligen att vara ute i Europa och resa igen. Men det ska gudarna veta att det var en intensiv resa, så vi hade nog behövt vila lite när vi kom hem. Om det blev så? Nej, inte direkt!

Vi jobbar och underhåller husbåten

Vi försöker fokusera men det är lite rörigt just nu. Jag (Helena) försöker jobba (vilket jag gör hemifrån via datorn) och Peter försöker hålla på med underhållsarbete med båten. Men vi blir avbrutna mest hela tiden känns det som.

När allting händer samtidigt

Husbåten måste underhållas med slipning och målning (vi har skjutit på det ett tag). Samtidigt gick lampan på Peters elcykel söndel, liksom avgasröret och vindrutetorkarmotorn på husbilen. Förra gången vindrutetorkarmotorn gick sönder blev det väldigt dramatiskt. Den här gången blev det bara väldigt dyrt.

Vi har inte hunnit fixa alla fel på husbilen ännu, eftersom Peters bror skulle låna den över helgen. Istället blev det till att städa, tömma och fylla vatten, så vi kunde låna ut den utan att skämmas. Snart blir det ny tur med husbilen, för då ska vi hjälpa Peters mamma att flytta och ordna med allt praktiskt kring flytten. Vi ska också hjälpa Peters äldre bror att bygga hus. Och nämnde jag att min mamma också ska flytta?

När vi nu pratar om familjen så kan vi ju berätta att Peters yngste bror håller på att gå in i företaget med sin verksamhet. Det är inte helt enkelt kan vi säga, och det är oändliga disksussioner med bokföringsfirman. Vi har ingen aning om hur det kommer sluta. Peters yngste son ville samtidigt låna pengar till en hundvalp och Peters äldste son fyllde år. Det vill vi förstås fira!

Samtidigt händer tusen andra saker. En av våra grannar ligger i konflikt med marinan, vilket påverkar oss som bor här. En vän och journalist håller på att starta en tidning och vill ha med oss som medredaktörer. Väldigt roligt förstås! ”Vårkollektionen” för webbshopen är på gång, och vi måste boka in ett möte för att titta på material. Och så var det säkert något mer, jag minns inte riktigt …

Museitips på webbsida om klassresor

Vi har, som du kanske vet, besökt ganska många museer i Stockholm. Vi fick en förfrågan från Kaffekassan.se, ett företag som hjälper klasser och lag att tjäna pengar, om att dela med oss av våra bästa museitips för en klassresa, vilket vi nu gjort. Om du är nyfiken på våra museitips för skolklasser kan du läsa dem här.

Riksidrottsmuseet

Bäst denna vecka

Det bästa denna vecka är förstås resan till Polen och Tjeckien. Fantastiskt roligt att resa i Europa igen! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer snart resa med husbilen till Tierp för att hjälpa Peters mamma att flytta. Vi kommer också åka till Blidö för att hjälpa Peters äldre bror med sitt husbygge. Här på bloggen blir det också mer om Polen och Tjeckien, vi har ju inte hunnit berätta allt ännu!

Missade du förra Happy Friday? Läs Följ oss på husbilsresa genom Polen och Tjeckien!

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev