Meny Stäng

Flyttkaos, kattjakt och galet långa arbetsdagar

Annons

Det kommer säkert en dag när vi kan skratta åt dessa galna dagar. Just nu är vi mest slut, men det är ju bara att bita ihop och se till att bli klar på något sätt. Till slut blir allt bra. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att låna ut husbilen

Vi brukar inte låna ut husbilen, men förra helgen gjorde vi ett undantag och lånade ut den till Peters bror när han och hans (vuxna) barn skulle på fisketur. Oj, vad mycket det är att förklara när någon ska låna ens husbil! Och vilken konstig känsla att vinka hejdå till när Freedom rullade ut från parkeringen!

Det mesta funkade utmärkt och de gillade husbilslivet! Tyvärr slutade kylskåpet plötsligt att fungera på gasol, vilket krånglade till tillvaron lite. Vi vet inte alls varför, men det här problemet håller i sig. Inte bra! Kylskåpet funkar (hyfsat) på el, men inte alls på gasol. Några tips?

Att fira en födelsedag

Vad skulle vi hitta på utan husbil då? Jo, Peters äldste son Robin hade fyllt år och bestämt att äta middag ute med mamma och syster. Vi överraskade med att dyka upp efter middagen och så gick vi tillsammans för en drink i loungen på Hotel Nobis. Trevligt!

Att hjälpa till att flytta

I början av veckan blev det sedan att åka med husbilen för att hjälpa Peters mamma att flytta. Någon gång i framtiden kommer vi säkert skratta åt detta. Hur kan man vara så mycket tidsoptimist att man tror att 2,5 man (jag jobbade ju heltid samtidigt) ska kunna rensa och flytta en stor villa (där två samlare bott i decennier) och sedan packa upp och montera allt i det nya hemmet, på tre dagar? Vi kommer behöva sova en vecka efter det här (men så kommer det förstås inte bli).

Förresten, undrar du över kattjakts-rubriken? Ja, på slutet när vi skulle köra det (nästan) sista flyttlasset skulle vi försöka få med katterna också. Tror du katterna var sugna på det? Nej, inte direkt. En lyckades vi fånga in och stänga in i en kattbur och hon protesterade hela vägen i husbilen. Den andra katten fick vi inte med oss (bara rivmärkena från den). Det får bli ett nytt försök idag.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Puh, jag är så matt så jag vet inte. Att vi (kanske snart?) lyckats genomföra den här flytten? När jag skriver den här texten är det fortfarande kaos i Peters mammas nya lägenhet och vi har inte hämtat riktigt allt (inte katten till exempel!) i huset. Samtidigt håller tiden vi satt av på att ta slut (det vill säga flyttstäderskan kommer, släpet ska lämnas tillbaka och vi har andra åtaganden) så vi vågar inte ropa hej ännu. Men vi hoppas på det bästa! Happy Friday!

Veckan som kommer

Planen är att vi efter detta ska åka vidare till Peters bror och hjälpa honom med ett husbygge som det är bråttom med. Puh! När jag får tid ska jag också passa på att berätta lite mer om ytterligare några fina städer vi besökte i Polen och Tjeckien, nämligen Wroclaw, Ostrava och Łódź. Det ser jag fram emot!

Vad har varit bäst under din vecka, och hur ser dina planer ut?

Missade du förra Happy Friday? Läs Nu går det runt på golvet – när allting händer samtidigt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev