Meny Stäng

Distansjobb, majväder och fina kommentarer

Annons

Happy Friday! Vi är på rull med husbilen och är glada att vi kan vara digitala nomader och jobba på distans. Majvädret är inte vad man drömmer om, men det är ju bara att göra det bästa av situationen, eller hur?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Distansjobb

Jag (Helena) har jobbat hemifrån det senaste året på grund av pandemin. Mina närmaste kollegor befinner sig på Åland, i Stockholm/fjällen samt i Dublin, och det spelar ingen roll om jag sitter i husbåten eller i husbilen. Det enda som krävs är att vi står still emellanåt.

Den här veckan skulle jag hålla i en föreläsning för forskare och studenter på ett universitet i Tyskland, så jag ville känna mig extra säker på tillgång till el och internet. Vi har därför stått tre nätter i rad på Bauergården utanför Gränna.

Det enda jag inte hade tänkt på var att intensivt regn smattrar oerhört högt mot ett husbilstak. Strax innan jag skulle föreläsa öppnade sig himlen och regnet började dundra, men två minuter innan det var min tur att koppla på mikrofonen lugnade sig regnet … Happy Friday!

Majväder

Men vädret alltså! Man brukar ju prata om aprilväder, men nu kan man ju undra om maj är det nya april? En morgon vaknade vi till … snö. trötta på snö nu. Det enda som är positivt med detta är att det måste vara den sista snön. För det måste det väl vara?

Fina kommentarer

En av de absolut bästa sakerna med att ha en blogg är kommunikationen med alla läsare. Varje dag pratar vi med läsare på olika sätt: kommentarer på blogginlägg, Facebook, Messenger, Instagram, mejl och ibland även telefon.

Det rör sig om allt från glada hejarop och tips till erfarenhetsutbyte och frågor om resmål eller husbilsrelaterade saker. Ibland får vi även mejl som rör något litet faktafel (jodå, det inträffar!) eller information om att exempelvis en restaurang vi nämnt har stängt. Sånt är vi också väldigt tacksamma över, för det hjälper ju oss att hålla informationen på bloggen korrekt och uppdaterad.

Den här veckan har vi fått väldigt många uppmuntrande och positiva kommentarer och det värmer förstås väldigt mycket. En del kom när vi skrev om besöksrekordet på bloggen i april och andra kom i samband med att vi skrev om svenska resmål, på bloggen eller Facebook. Vi blir så glada så vi måste visa ett litet axplock:

Det är trevligt att ni har börjat att skriva om Sverige också, som vi kan ha nytta av i år. Vi gjorde en resa ner i Europa 2019 och hade mycket nytta av era tips. – – – Tack för alla bra tips som ni har.

Så bra skrivet o vilka fina bilder!

Den research ni gör är verkligen helt fantastisk och bilderna är otroligt snygga också 🙂

Ni har hittat allt i min hemstad!

Jag blir fascinerad varje gång jag läser era inlägg. De är oroligt välskrivna och innehållsrika på längden och tvären. Det är en sak ett enstaka inlägg, men här pratar vi varje dag, varje vecka, varje månad, varje år. Imponerande!

Grattis! Helt otroligt men sen har ni ju en fin blogg oxå! Mycket läsvärda, intressanta resor och bra med resetips!

Grymt! Grattis igen! Ni är bäst!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi kunnat vara ute med husbilen, trots jobb och dåligt väder. Bland annat gjorde vi ett riktigt fint stopp i Trosa medan det fortfarande var soligt och fint.

Det har också varit fint att mysa med god mat i husbilen. En dag blev det färska räkor i lunchsoppan och dagen efter kokade Peter räksoppa på skalen. Mums! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta vara på rull, så du kan förvänta dig fler Sverigereportage här på bloggen. Så härligt att leva husbilsliv!

Missade du förra Happy Friday? Läs Dags för en ny husbilsresa – vi rullar söderut

Prenumerera på vårt nyhetsbrev