Meny Stäng

På rull med husbilen – för att hjälpa till med flytt

Annons

Vi är på rull med husbilen, men den här gången är det inte för nöjes skull. Peters mamma ska flytta, från hus till lägenhet, och vi är på plats för att hjälpa till med flytten. Husbil är praktiskt i många sammanhang!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flytthjälp

Peters pappa gick bort tidigare i år, och Peters mamma behöver därför flytta från det stora huset till en mindre lägenhet. Men ojojoj, vad mycket saker som behöver rensas efter alla år! Peter och hans bror Micke har varit här en gång tidigare och rensat och röjt i förråd och lador. Den gången hyrde de en lastbil och körde sju (!) vändor till återvinningscentralen, där allt förstås ska sorteras. Flera dagars hårt jobb!

Vill vi inte spara något då? Jo självklart försöker vi ta med oss vissa saker för att ta hand om själva eller kanske ge bort eller sälja. Men att sortera och fundera vad man ska göra med alla saker tar tid, tid som ingen av oss har. Den här gången, när vi avsatt tre hela dagar för att hjälpa till med flytten, beställde vi en blandcontainer för att slänga saker.

Flytta

Allt möjligt fick åka ner i containern: gamla möbler, mattor, kläder, böcker, samlingar av tidningar, prydnadssaker med mera. Det är lite tråkigt att inte hinna ta hand om mer av sakerna än vi hunnit, men tiden räcker verkligen inte till.

Container

Det är 12-timmarsarbetsdagar som gäller för Peter och Micke. Jag (Helena) har inte semester, så jag jobbar på distans från husbilen under arbetstid. En timme på morgonen och hela kvällarna hjälper jag till att packa och bära. För att det inte ska bli för tungt och för mycket spring i trapporna har vi slängt ut saker från fönstren på ovanvången, och sedan burit till containern. Vända efter vända efter vända.

Containern blev full innan sakerna som skulle slängas var slut, men vi hade också hyrt ett släp. På kvällen, precis innan de stängde på återvinningscentralen, hann vi dit med ett lass. Middag blev det sent, sent på kvällen.

Idag fortsätter vi och nu ska vi packa det som Peters mamma ska ha med sig till nya lägenheten. Håll tummarna för att vi hinner så mycket som möjligt! Vi hoppas förstås också att Peters mamma ska trivas i nya lägenheten!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev