Meny Stäng

Att planera våren och sommaren 2020

Det här året är inte som något annat år vi varit med om, och de flesta av våra planer har omkullkastats. Nu är det dags att göra upp nya planer!

Inställda resor

Vi har fått ställa in många resor i år. Det började med den planerade Tunisienresan, som vi ställde in dagen innan avresa. Därefter hade vi mer eller mindre utvecklade planer för Kroatien, Tyskland och Tallinn – vilka vi förstås fick lägga på is.

Våra största reseplaner handlade om sommarens tänkta husbilsresa i Europa. Peter hade lagt massor av tid på att planera en spännande rutt genom Tyskland, Tjeckien, Österrike, Slovakien och Ungern. Vi samarbetar med turistbyråerna i flera länder och är fortfarande öppna för att resa senare om det går, men det är ju väldigt troligt att vi får skjuta denna resa till nästa år. Så, vad gör vi istället?

Vi spenderar en hel del tid hemma i husbåten

Fokus för våren och sommaren 2020

Våren och sommaren 2020 blir annorlunda för många. Vi har fått ställa om de flesta av våra planer och vi har nu siktet inställt på:

  • Röra sig i naturen
  • Upptäcka närområdet
  • Bygga och renovera
  • Uppleva Sverige med husbil

Funktionella kläder

Redan nu har vi skrattat åt att vi har samma kläder varje dag. Alla väldressade skjortor, kjolar och kavajer ligger prydligt ihopvikta och väntar på bättre tider. Vi har varsitt par vandringsbyxor och dessa slits just nu med hälsan, tillsammans med vandringsskor, sköna tröjor och praktiska vindjackor.

Kanske skulle man faktiskt behöva lite mer praktiska kläder i år? Det känns ju som att det kan bli många dagar i naturen eller med renovering. Hos engelbert strauss hittar man funktionella arbetsbyxor i massor av olika varianter, och även till exempel regnkläder, handskar, gummistövlar och skor för herr och dam.

Peter

Röra sig i naturen

Just nu bör man inte heller resa inom Sverige och man bör inte vara för nära andra människor, så vi passar på att upptäcka naturområden inom Stockholms län. Vi har upptäckt att det finns massor av naturreservat.

I Stockholm kan man prata om ”de gröna kilarna” – tio stora grönområden som sträcker sig från länets ytterområden in mot innerstan. Inom dessa finns en lång rad av olika naturreservat.

Ett annat sätt att hitta naturområden är att kolla Naturkartan.se, där man kan söka naturområden utifrån till exempel län, plats eller aktivitet och tillgänglighet.

Upptäcka närområdet

Ett alternativ till att ta bilen är att upptäcka närområdet till fots eller med cykel. Vi har till exempel tagit oss tid att stifta närmare bekantskap med parker och andra områden i vårt närområde.

Med våra elcyklar i Hagaparken

Bygga och renovera

I år tror vi också att många kommer lägga tid på att bygga och renovera. För egen del har vi flera projekt som vi skulle behöva ta tag i:

  • Husbilen! Vår husbil är fortfarande kvar på vinterförvaring, men snart är det dags att hämta den. Vi är mitt i ett pågående renoveringsprojekt, så arbetet måste fortsätta.
  • Husbåten! Vår husbåt mår helt ok, men vi skulle behöva fixa lite småsaker i år. Bland annat behöver vi måla på vissa ställen.
  • Vännernas lantställe! Ni minns kanske att Peter vid flera tillfällen hjälpt våra vänner med deras hus på Ringsö i Mälaren. I vår kan vara ett tillfälle att fortsätta med arbetet.
Ringsö hus

Uppleva Sverige med husbil

Sist men inte minst tänker vi att 2020 blir ett husbilsår. Just nu bör man hålla sig i länet, men vi har förhoppningar om att det lättar så att man kan resa runt i Sverige i sommar. Vi har inte gjort upp några tydliga planer ännu, men det är ju å andra sidan det som är så bra med husbil, man är flexibel och kan rulla utan att planera så mycket i förväg.

Freedom

Hur planerar du våren och sommaren 2020?

Har du fått ändra dina planer för våren och sommaren 2020? Hur ser dina planer ut nu?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev