Meny Stäng

Minimera necessären – spara tid, pengar och miljö

Annons

Är du den som brukar resa med en enorm necessär och en stor sminkväska? Idag kommer vi propagera för varför du borde minimera necessären. Någon kommer säkert bli upprörd, men vi hävdar att man egentligen behöver extremt få hygien- och skönhetsprodukter. Vi menar till och med att en mindre necessär bidrar till att du sparar tid, pengar och miljö. Och ja, vi tror dessutom att huden mår bättre!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Detta packar vi i necessären

Vi packar extremt lite i necessären när vi ska ut och resa. Det som får följa med är en eltandborste med varsitt borsthuvud, tandkräm, tandtråd, tvål (om vi inte ska bo på hotell, för då finns det ju tvål på rummet), en deodorant (vi använder samma), varsin rakhyvel, rakgel och en nagelsax (som man dessutom kan använda till en massa andra saker). Om vi ska på solsemester packar jag kanske en solskyddskräm också. Sedan är necessären färdigpackad!

Vår necessär är packad
Vår necessär – nu är den färdigpackad

Detta packar vi inte i necessären

Vi packar inga hudkrämer, ingen lotion, ingen dagkräm och ingen nattkräm. Vi packar inget schampo, inget balsam och inga inpackningar. Vi packar inget smink, inget nagellack och ingen parfym.

Inget schampo?, tänker du kanske. Faktum är att vi i stort sett aldrig använder schampo. Det är säkert någon som blir upprörd, men nej, håret blir inte fett. Vår upplevelse är att håret slutar producera fett när man slutar mata det med schampo. Samma sak med hudkrämer! Vi upplever att huden återfuktar sig själv mycket bättre när man inte vänjer den vid krämer.

smink
Detta packar vi inte i necessären!

Spara tid!

Först och främst sparar vi ju massor av tid! Tänk vad mycket tid det måste ta att smörja in sig med alla dessa olika krämer vi hör talas om. För att inte tala om tiden det tar att sminka sig … När man reser mycket och ofta är det skönt att slippa en stor necessär!

Obs! Vi respekterar och förstår självklart att många behöver krämer av olika anledningar – det vi vänder oss mot är att man kan råka använda dem av slentrian eller för att reklamen får oss att tro att man måste ha en massa olika produkter.

Spara tid
Vi vill använda tiden till annat än smink och krämer!

Spara pengar!

Hudkrämer, skönhetsprodukter och smink är inte direkt billigt. Vi har ingen aning om vad det kan kosta per år. Vi vet bara att vi aldrig köper schampo, balsam, hudkrämer, inpackningar eller smink – och att de innebär en utgift mindre.

Sparbössor
Vi föredrar att använda våra pengar till annat!

Spara miljö!

Häromdagen pratade mina kollegor om vilket schampo som är mest miljövänligt. Men allra mest miljövänligt måste det ju vara att inte använda de här produkterna alls!? Inga kemikalier behövs vid tillverkning, ingenting behöver förpackas eller transporteras … helt enkelt väldigt bra för miljön!

Miljö
Mindre förpackningar och mindre transporter är bra för miljön! Foto i inlägget (utom necessären): Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev