Meny Stäng

Husbilsfix, helgresor och kryssning

Annons

Vilket sommarväder alltså, det är ju helt galet! Vi jobbar och fixar med husbilen, och på helgerna ger vi oss av på husbilsturer. Trots att det är vardag så kan man ju utnyttja kvällar och helger!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vardag och jobb – mitt i värmen

Sommarvärmen är mer tryckande än någonsin och vi befinner oss mitt i en marina myllrande av fritidsbåtar. Det är inte helt lätt att förstå att det är vardag och jobb som gäller, men vi gör vårt bästa. Förr brukade Peter promenera med mig till jobbet, men nu när jag jobbar hemifrån tar vi ändå en morgonpromenad. Sedan blir det jobb!

Jag (Helena) har en del videomöten och i övrigt analyserar jag intervjuer, ett jobb som jag verkligen gillar. Peter jobbar med videor, vår webbutik och med olika samarbeten. Allt har ju varit lugnt ett tag, men nu börjar det hända saker!

Karlbergskanalen

Husbilsfix

Peter har också fixat lite med husbilen. Du minns kanske att vi glömde stödbenen nere när vi skulle lämna en camping för ett tag sedan? (Klantigt, vi vet!) Stödbenen gick sönder direkt och gick varken att veva ner eller upp, och sedan dess har vi kört med dem hängande en liten bit under bilen. Nu äntligen har Peter tagit tag i saken och skruvat loss dem. Skönt!

Minns du kanske också att vi haft ett klånkande ljud i husbilen när vi kör? Vi har lämnat in bilen två gånger för att åtgärda felet, men varje gång har ljudet kommit tillbaka efter någon vecka. Nu var det tredje gången gillt. Vi hoppas (om man nu vågar det) att det ska hålla! Och sist men inte minst har Peter lagat sömmarna i förarstolen, som slitits efter alla år på vägarna …

Helgresor och kryssning

Semestern är slut, men det går fortfarande att göra helgutflykter med husbilen. Förra helgen var vi i Norrtälje, riktigt mysigt där! Vi har hunnit skriva om vårt besök på Pythagoras industrimuseum, och snart ska vi skriva lite mer om Norrtälje. Vi hittade bland annat ett mysigt ställe att stanna med husbilen.

Den här helgen blir det kryssning! Om allt går enligt plan så befinner vi oss på kryssning just nu när du läser detta. Vi är nämligen medbjudna på en pressresa på VikingLine då de presenterar fine dining a lá Kocklandslaget. VikingLine ska också berätta om de säkerhetsåtgärder de infört på grund av covid-19. Vi berättar förstås snart om detta!

Norrtälje

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är väl att det härliga sommarvädret gör att det fortfarande känns som semester, trots att vi jobbar. Vi njuter av lugna kvällar i husbåten och har bland annat festat loss på vår kärlekspasta – visst är den fin? Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det reportage från kryssningen och från Norrtälje. Dessutom planerar vi att göra ytterligare en tur med husbilen.

Pampas marina

Missade du förra Happy Friday? Läs Produktleverans, sommarvärme och Blidö

Prenumerera på vårt nyhetsbrev