Meny Stäng

Hemma i Stockholm igen – efter 3 månader i Filippinerna

Annons

Nu är vi hemma i Stockholm igen – efter tre hela månader i Filippinerna. Vilken resa detta har varit! Vi har verkligen fått med oss massor av upplevelser och erfarenheter. Samtidigt är det lite skönt att vara hemma i Sverige igen. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lång hemresa med tre flyg

Vår sista destination i Filippinerna blev den vackra (och väldigt turistiga) ön Boracay. Härifrån startade sedan vår hemresa. På morgonen blev det en kort båttur från Boracay till Caticlan och därifrån blev det flyg till Cebu.

Air Asia flög oss från Caticlan till Cebu

Detta första flyg startade före utsatt tid och hann knappt lyfta innan det var dags att gå ner igen.

Utsikt från flyget Caticlan – Cebu

Därefter blev det lång väntan på flygplatsen i Cebu, innan vårt flyg gick vid 18-tiden. Flyget Cebu – Qatar, med Qatar Airlines, tog 10 timmar. Bra service och bra mat ombord, men en lång resa.

Flygplatsen i Cebu

skönt att äntligen få sträcka på benen på flygplatsen i Doha! Den här gången hamnade vi på en otroligt grön och fin del av flygplatsen.

På flygplatsen i Doha, Qatar
Fin grönska på flygplatsen i Doha

Därefter var det dags för den sista sträckan. Doha – Stockholm tog 6 timmar. Vi landade i Stockholm vid 7-tiden på morgonen. Skönt att vara framme, om än möra i kroppen efter många timmar på flygplan och flygplatser …

Hemma i Sverige

Sverige mötte oss med sol och frisk vårluft. Riktigt härligt och uppfriskande, även om Peters flipflops kanske var ett lite udda klädval för årstiden, haha … Och husbåten? Jodå, den mådde fint!

Äntligen hemma vid husbåten igen

Naturligtvis var det tomt i kyl och frys, så vi fick direkt plocka fram elcyklarna och ryggsäckar för att åka och handla mat …

Elcyklarna ute ur förrådet för shoppingtur

Vad det blev? Bröd bland annat (som vi längtat efter) och massor av grönsaker. Faktum är att det är väldigt små mängder grönsaker i traditionell filippinsk mat (och på de internationella rätterna är det ofta mest ”prydnadsgrönsaker”), så grönsaker är något vi också längtat efter!

Nu ska vi frossa i grönsaker

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi kunde komma tillbaka till vackra Boracay (som vi besökte 2014) ännu en gång, men också att nu vara tillbaka i Sverige. Efter en lång tids asiatisk värme är det riktigt skönt med frisk svensk vårluft!

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka? Några vårutflykter kanske?

Palmer på ön Boracay

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir vi hemma i Stockholm. Vi ska ordna upp en hel del praktiska saker, inklusive att hämta husbilen. Vi har också lite event och möten på gång.

Vi kommer publicera ytterligare några reportage från slutet av vår resa i Filippinerna. Dessutom blir det gästreportage och förmodligen någon uppdatering om husbilen.

En riktigt Happy Friday önskar vi alla läsare!

Missade du förra Happy Friday? Läs Film nummer 6 – och besök i en sagovärld

Prenumerera på vårt nyhetsbrev