Meny Stäng

Film nummer 6 – och besök i en sagovärld

Annons

Idag kan vi presentera film nummer 6 från vår resa i Filippinerna. Samtidigt kan vi passa på att hälsa från sagovärlden på den filippinska ön Palawan. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

El Nido på Palawan

En stor del av den här veckan har vi spenderat i staden El Nido, som ligger på den norra änden av ön Palawan. Att ta sig hit från Puerto Princesa tar nästan fem timmar i bil. Vi lyxade genom att ta en taxi, som vi delade med två australiensiska tjejer.

El Nido överraskade oss genom att kännas som en sagovärld. Landskapet här är helt annorlunda mot allt annat vi sett i Filippinerna. Bergen reser sig höga runt om stan, och på öarna i skärgården, och har de mest sagolika former.

I staden är trafiken intensiv, fylld av tricycles, moppar, bilar, vans och fotgängare. Turisterna kommer från hela världen: Asien, Australien, Europa och USA. Husen och caféerna hittar inspiration från både Europa och andra delar av Asien.

Elledningarna går tätt och det är imponerande att de hittar fram. Elavbrott är relativt vanliga i Filippinerna dock.

Utflykter med båt

Det man framför allt vill göra i El Nido är båtutflykter för att se alla fantastiska öar och laguner som ligger runt om. Vi har hunnit göra tre utflykter med bangka (filippinsk båt) och kanot, och vi kommer berätta mer snart. Helt fantastiskt! De bästa bilderna sparar vi dock till artikeln om båtturerna … det kommer!

… och jobb

Om någon tror att vi glider runt på båtturer eller slappar på stränder hela tiden så tror ni fel. Vi jobbar många timmar varje dag, och vissa dagar avsätter vi helt för jobb, från morgon till kväll. Som tur är så gillar vi vårt jobb väldigt mycket!

Den här veckan jobbade jag bland annat ganska länge på en sponsrad artikel om vad man kan göra i Andorra på sommaren. Vi fick massor av information och bilder från Andorras turistbyrå och sedan skrev jag ihop en artikel, som de dubbelcheckade. Många timmar och mycket research blev det, och på kuppen har vi blivit nyfikna på det lilla landet i Pyrenéerna. Har du varit där?

Vår arbetsplats på hotellet Ashoka Homestay i El Nido

Film nummer 6

Peter fortsätter att göra filmer om vår resa, i flygande hastighet. Nu är det dags för film nummer 6! Denna åtta minuter långa film handlar om vår resa till ön Palawan och om starten här, med boende på Atremaru Jungle Retreat och om de första utflykterna – som vi inte ens hunnit berätta om här på FREEDOMtravel ännu … Bered dig på fantastiska vyer!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är – utan tvekan – allt fantastiskt vi fått se och uppleva i El Nido på Palawan. Detta är ett ställe vi inte glömmer i första taget!

Vad har varit bäst under din vecka? Några vårutflykter kanske?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fler reportage från Palawan och El Nido. Själva har vi fortsatt resan till ön Coron, som ingår i Palawan, men ligger norr om huvudön.

Dessutom blir det gästartiklar, med fokus på Sverige och Europa. Missa inte det!

Missade du förra Happy Friday? Läs Film nummer 5 – och resa till ön Palawan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev