Meny Stäng

Stockholm, Roslagen, event och Peter på TV

Nu är vi hemma i Stockholm igen, och det är ju inte så dumt det heller. Den här veckan har vi hunnit med en sväng i Roslagen med husbilen … och så har Peter synts på TV. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemma i Stockholm

Att vara hemma i Stockholm innebär för vår del framför allt att vi hänger i husbåten i Pampas marina. Men vi har faktiskt också varit inne en sväng i centrala stan och på Söder. Alltså oj vad charmiga vissa gränder på Söder är! Det är nästan svårt att tro att man promenerar i centrala Stockholm ibland …

Överraskningsfest i skärgården

Förra helgen var vi ute på Blidö i Stockholms skärgård, där Peters bror Micke och hans fru Nilla bor. Eftersom Nilla nyligen fyllt 60 år arrangerade Micke en överraskningsfest. Dottern ringde in Nilla till extrajobb på deras vandrarhem Haraldsgård … men istället för jobb väntade fest! Det blev en fantastiskt trevlig eftermiddag och kväll, med god mat och mycket prat och skratt.

Mer husbilshäng i Roslagen

Vi hängde sedan kvar i Roslagen ett tag, eller åtminstone jag (Helena). Peter lämnade nämligen mig och husbilen vid Svanberga badplats i Norrtälje, medan han åkte med sin bror upp till deras mamma för att hjälpa henne med en del praktiska saker.

Här jobbade jag och kopplade upp mig på videomöten. Inget fel på arbetsplatsens utsikt, eller hur!?

Vi hann också med en natt på Norrtälje camping, eftersom vi behövde ladda batterier och fylla vatten och sånt. Här träffade vi husbilsvänner från Instagram. Roligt!

Äntligen event och mingel

Igår eftermiddag/kväll bjöd Visit Britain in till mingel med livemusik och fish ‘n’ ships. Så trevligt och roligt att träffa bloggare, journalister och andra som vi inte träffat på länge. Storbritannien är för övrigt en relativt vit fläck på vår karta, med undantag av Nordirland, så det borde vi göra något åt vid tillfälle!

Peter på TV

En lite mer knasig sak från veckan är att Peter varit med på TV, i programmet Parlamentet på TV4. Eller alltså, det var en bild på honom som var med. Deltagarna skojade om glasblåsning och programmet valde att illustrera det hela med en bild på Peter när han blåser glas i Tjeckien. Lite kul ju, men ändå en undran … får TV låna bilder från bloggar sådär utan att fråga om lov? Vi som bloggare måste ju alltid vara så noga …

Bäst denna vecka

Det var förstås väldigt roligt och trevligt att kunna vara med på firandet på Blidö förra helgen. I övrigt har vi jobbat mycket och fått en hel del gjort i jobbväg (en massa bokföring bland annat!), och sånt är ju också skönt! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi är hemma i Stockholm under veckan som kommer, och har planer på lite mindre utflykter i närområdet. Vi har också fortfarande saker kvar att berätta om från Skåneresan (bland annat några av de bästa upplevelserna) så det kan du också vänta dig reportage om här på bloggen!

Missade du förra Happy Friday? Läs Avslut på resan, tidningsintervju och nya resplaner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev