Meny Stäng

Vardagsliv på långresan (härlig utsikt på jobbet)

Annons

Vi turistar inte bara här i Sydafrika, utan det blir också en hel del vardagsliv på långresan. Vi måste förstås jobba och fixa en massa praktiska saker hela tiden. Idag, fredag, passar vi på att berätta lite om livet ”bakom kulisserna” … Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att vara på långresa

Att vara på långresa är lite annorlunda mot att resa under en vecka eller två. När man bara har en eller två veckor vill man ofta ”maxa” tiden och hinna uppleva så mycket som möjligt under den begränsade tid man har.

När man reser under en längre tid vill man förstås också se mycket, men man behöver också varva med lite lugnare perioder och lite ”vardagsliv”. Vi måste ju dessutom jobba emellanåt, så vi måste ha tid vid datorerna.

Peter sitter vid datorn i vännernas sommarhus, vid Sydafrikas kust

En vecka i vännernas fantastiska sommarhus

Vi har fått den fantastiska chansen att bo en vecka i våra vänners sommarhus vid kusten, vid Eersterivierstrand väster om Gqeberha (Porth Elizabeth). Vi kommer berätta mer om huset och platsen lite senare – huset finns nämligen att hyra via airbnb, och passar perfekt för den som vill ha många bäddar och makalös utsikt. Så länge bjuder vi bara på en teaser med några få bilder …

Ett hörn av huset, Blue Horizon, vid Eersterivierstrand
Drönarbild över kuststräckan där huset ligger

Vardagsliv på långresan

Vi njuter förstås av fantastiska vyer, härliga promenader och intressanta utflykter, men vi lever också ganska mycket vardagsliv. Under tiden i huset har vi jobbat väldigt mycket. Så vad gör vi när vi jobbar egentligen? Här är några exempel:

  • Skapar innehåll för våra kanaler: Planerar innehåll, skriver reportage, sorterar och redigerar foton, klipper ihop filmer, uppdaterar Instagram och Facebook …
  • Kommunicerar med läsare/följare: Svarar på kommentarer på sajt och sociala medier, svarar på frågor på mejl …
  • Arbetar med annonsering: Arbetar (tillsammans med mediesäljare) kring annonsering, byter ut annonser, gör anpassade annonsförslag, skapar annonser, redovisar statistik …
  • Arbetar med sponsrade artiklar: Diskuterar möjliga artikelsamarbeten på mejl, skriver eller redigerar sponsrade artiklar …
  • Gör redaktörsarbete avseende gästskribenter: Kommunicerar med gästskribenter om artiklar, lägger in gästskribenters artiklar, skickar skribenter på olika uppdrag, skriver månadsmejl till skribenterna …
  • Planerar kommande resor: Planerar för egna kommande resor samt pressresor, ibland som medarrangör för en större grupp …
  • Planerar kommande mässor: Planerar för tre mässor där vi ska deltaga, hålla föreläsningar, arrangera Destinationstorget
  • Tar hand om företagets ekonomi: Fakturerar, betalar räkningar, skickar underlag till redovisningsbyrån …
  • Underhåller sajten: Uppdaterar plug-ins, rensar spamkommentarer, löser problem, kommunicerar med it-utvecklare …
  • Reseplanerar: Planerar den kommande resan i Sydafrika, bokar boenden, stämmer av med resesällskap …

Förutom att vi jobbar så innebär vardagslivet också att vi tvättar, lagar mat, diskar, packar och packar om, och så vidare. Här i Sydafrika kan man egentligen enkelt betala för service som tvätt, men vi tycker att det är ganska skönt att rå om oss själva, och lite praktiskt arbete är ett skönt avbrott.

Det händer förstås att vi äter på restaurang, och det blir nog mer av den varan när vi närmar oss Kapstaden, och när vi får sällskap av Peters son och sonhustru. Hittills har vi mestadels lagat mat i huset. På kvällarna blir det middag med kött, kyckling eller fisk. Mitt på dagen kan det bli något enkelt som nudlar eller en varma koppen-soppa …

En första film från Sydafrika

Peter har klippt ihop en första film från Sydafrika, från Krugerparken. Här kan du spana in den:

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått möjlighet att bo i vännernas fantastiska hus vid den sydafrikanska kusten. Här har vi fått möjlighet att jobba, och samtidigt njuta av de fantastiska vyerna över havet.

Din tur … Vad har varit bäst under din vecka, stort som smått?

Veckan som kommer

Vi har nu lämnat vännernas sommarhus och gett oss av på nya äventyr. Här på FREEDOMtravel kommer du framför allt kunna läsa reportage från den senaste tiden i Sydafrika.

WIFI.se

Missade du förra Happy Friday? Läs Roadtrip i Sydafrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev