Meny Stäng

Camping och äventyr i Sydafrika

Vi har kanske inte hunnit berätta så mycket om vår resa i Sydafrika ännu, men vi har varit med om desto mer! Först flera fina dagar i Johannesburg, och därefter en fantastiskt spännande vecka i Krugerparken. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fina dagar i Johannesburg

Att få tas emot av lokala vänner när man landar i ett nytt land, kan det bli bättre? Vi inledde vår vistelse i Sydafrika hos våra fantastiska vänner Henri och Michelle. Det blev allt från sevärdheter till parkpromenad och fest. Därefter började vi förbereda för vår gemensamma resa till Krugerparken.

Michelle och Peter på parkpromenad i Johannesburg

Resa till Krugerparken

Henri och Michelle har en riktigt cool offroad-husvagn, samt en bil med taktält, och med hjälp av dessa planerade vi vår resa till Krugerparken. Vi packade tillsammans i ordning kläder, mat och annat som vi kunde behöva för en vecka på äventyr …

Camping i Krugerparken

Det är relativt många timmars körning från Johannesburg till Krugerparken, och därför gav vi oss av tidigt på morgonen. På vägen stannade vi vid inte mindre än två fantastiska sevärdheter, som vi kommer berätta mer om så snart vi hinner.

Henri vid ekipaget, under resan från Johannesburg till Krugerparken

Krugerparken är verkligen fantastiskt! Det är svårt att förklara, men detta enorma naturområde bjuder på ett helt otroligt och fascinerande naturliv. Allra bäst upplevelse får man om man kan spendera lite längre tid i parken, och då finns många olika boendealterantiv.

Hur vi bor? På en camp i vännernas supercoola husvagn. Enligt oss kan det inte bli bättre än så här! På kvällarna sitter vi vid elden, grillar och pratar. På nätterna hör vi lejonen ryta och babianerna svinga sig i träden. På dagarna reser vi i parken och spanar in vilda djur …

Henri och Peter vid barskåpet i Henris husvagn

Vi har spenderat flera dagar i parken redan och vi har haft fantastiska upplevelser. En del undrar ens hur det är möjligt att ha sådan tur, och se så många djur på så kort tid. Det tar lite tid innan vi hinner bearbeta fotona och skriva, men reportage kommer snart!

Peter vid ett elefantkranium vid ett litet museum, inne i Krugerparken

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? För oss är det inget tvekan! Det är alla fantastiska upplevelser i Krugerparken i Sydafrika.

Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta fram som positivt, stort som smått?

Exotisk frukt finns det gott om i Sydafrika!

Veckan som kommer

Under veckan som kommer så fortsätter vi att resa i Krugerparken, innan det är dags för oss att ge oss av tillbaka mot Johannesburg, och därefter mot kusten. Här på FREEDOMtravel kan du räkna med några förinställda reportage (bland annat fortsättningen på Anna Nilsson Spets berättelse om Jordanien), men också berättelser från vår resa i Sydafrika!

Missade du förra Happy Friday? Läs Fantastisk irländsk tv-serie och äntligen på väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev