Annons

Är det snart dags att förbereda husbilen för våren? För oss är det inte riktigt dags ännu, vi reser ju fortfarande runt i Sydafrika, men vi har redan börjat fundera på och planera inför vårens och sommarens husbilsresor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att förbereda husbilen för våren

Vi kommer förmodligen resa en hel del med husbilen i vår, sommar och höst. Det blir troligtvis mest Sverige i år, och vi har flera platser som står på vår önskelista.

I augusti kommer dessutom våra sydafrikanska vänner till Sverige, och de kommer då resa med oss i husbilen under någon vecka. Vi har alltså lite extra stor anledning att tänka till så att vår husbil är redo, välstädad och funktionell. Här är fem punkter att tänka på inför våren och husbilssäsongen!

1. Tvätta husbilen

En sak som man ju gärna vill göra på våren, innan det är dags att ge sig ut på vägarna, är att tvätta husbilen. Vi brukar åka iväg till någon tvättplats som är extra hög, där en husbil får plats. Sedan använder vi högtryckstvätt, om än med viss försiktighet, samt lämpligt medel och borste. Lär dig tvätta husbil säkert hos GörDetMedRW.

2. Vårstäda husbilen

Det är också trevligt att göra en rejäl vårstädning inuti husbilen. Vi brukar dammsuga, gå igenom alla lådor och skåp, skura ur kyl och frys samt torka alla ytor med rengöringsmedel. Därefter är det dags att bädda med rena lakan och hänga in rena handdukar.

3. Reparera saker i husbilen

Varje säsong går någonting sönder i vår husbil. Ofta är det någonting i inredningen, och det kan vara små saker (som ibland ställer till mycket elände). Förra sommaren lagade vi till exempel vår ugnslucka och vår kylskåpsdörr.

Just nu fungerar några fönsterluckor dåligt, på det sättet att de är svåra att öppna. Detta skulle vi behöva åtgärda. Vi är också trötta på att draperierna framför sängarna är så tröga att dra fram och tillbaka. Om man inte är superförsiktig lossar draperierna från hängarna. Detta är också en grej vi skulle vilja fixa.

Förra sommaren lagade vi vår kylskåpsdörr, som slutat fungera

4. Skaffa ny utrustning till husbilen

Ibland behöver man ju skaffa någon ny utrustning till husbilen, oavsett om det är utemöbler eller tillbehör till köket. Vi tror inte att det ska vara så stora saker i år för vår del, men vi kan till exempel behöva nya kaffemuggar, eftersom vi råkat ha sönder någon.

För några år sedan köpte vi nya vinglas. Nu är det kaffemuggar som behövs.

5. Packa in mat, kläder och utrustning

Slutligen är det dags att packa in mat, kläder och utrustning. När man reser med husbil har man ju möjlighet att ta med sig relativt mycket, samtidigt som man förstås måste tänka på vikten. Här är en packlista för husbilen som du kan checka av.

Hur brukar du förbereda husbilen för våren?

Du som har husbil, hur brukar du förbereda ditt fordon för vårens och sommarens resor?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev