Meny Stäng

Roadtrip i Sydafrika

Annons

Efter en fantastisk vecka i Krugerparken var det dags för oss att fortsätta vårt äventyr, nu med roadtrip genom Sydafrika. Vi har hunnit med flera fina stopp och är nu framme vid kusten, där vi njuter av det underbara ljudet från vågorna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En vecka i Krugerparken

Det blev en hel vecka (6 nätter) i Krugerparken för oss. En helt fantastisk upplevelse! Vi såg 29 olika djurarter plus massor av fåglar, och vi kommer snart berätta mer om detta.

Det som fascinerade, utöver att vi såg så många olika sorters djur, var att man kommer så nära djurlivet. Man kör hela tiden runt i bil, eftersom det inte är tillåtet (och för farligt) att gå utanför bilen på egen hand, förutom vid särskilt avsedda platser. Många av djuren är helt orädda för bilar, vilket gör att man kommer väldigt nära.

Det var förstås också en stor fördel att upptäcka parken tillsammans med sydafrikanska vänner, som varit här många gånger. De vet hur allt funkar, är superbra “spanare” och kan de bästa trixen för att hitta de olika djuren. Detta är en upplevelse vi sent kommer glömma!

Peter tillsammans med Henri och Michel, inne på en större camp i Krugerparken

En kort stopp i Johannesburg

Veckan i Krugerparken gick fort, och därefter körde vi tillbaka till Henris och Michelles vackra hus i Johannesburg. Här blev det en natt, innan vi gav oss av på egen hand. Vi tackar Henri och Michelle för deras fantastiska gästfrihet, och ser fram emot att träffa dem igen, i Sverige i augusti!

På väg – roadtrip i Sydafrika

Henri och Michelle erbjöd oss att låna deras dotters bil, vilket vi tackade ja till. Hon bor nämligen i närheten av Kapstaden, och vi kan därför lämna den till henne där, lite senare under resan. En väldigt smidig lösning för oss!

Vi styrde kosan i riktning mot Henris och Michelles sommarhus, som ligger vid kusten, men eftersom det är långt ville vi inte köra hela vägen på en dag.

Det blev inte mindre än två stopp på vägen, båda på helt otroligt charmiga, mysiga och intressanta platser. Detta berättar vi mer om snart!

Framme i sommarhuset

Vi är nu framme i Henris och Michelles sommarhus vid kusten, inte så långt från Port Elisabeth. Huset ligger helt fantastiskt, med det brusande havet precis utanför. Vi njuter verkligen av detta, och ska vi inte stressa vidare, utan koppla av lite, och komma ifatt med jobb och skrivande.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Wow, allt! Krugerparken förstås, men också de fina stoppen på vägen. Och så att landa här vid kusten. Vi har inte hunnit smälta alla intryck ännu …

Din tur … Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta fram som positivt, stort som smått?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer planerar vi att hänga här i sommarhuset. Vi ska mestadels lyssna på havet, promenera, bada lite och jobba vid datorerna. Det kan nog bli en och annan utflykt också, med bil. Här på FREEDOMtravel kan du förvänta dig reportage om Sydafrika, nu när vi äntligen har tid att skriva.

Missade du förra Happy Friday? Läs Camping och äventyr i Sydafrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev