Meny Stäng

Upplevelser och möten på resan … och massor av jobb

Annons

Möten på resan – är det inte en av de bästa sakerna när man reser? Vi är ute på en fantastisk resa i Tyskland, samtidigt som vi just nu har massor av jobb, jobb, jobb. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härlig resa i Tyskland

Vi måste säga att vi har en riktigt härlig resa i Tyskland! Vi besökte alldeles nyss den fantastiskt fina staden Bremen, och vårt reportage om staden kommer imorgon.

Vi hade inget bokat i Bremen, men på pressresan i Hamburg träffade vi Dudu, som urpsrungligen kommer från Kina, men som bott i Bremen i många år. Han brukar vanligtvis (när det inte är pandemi) guida kinesiska turister i Tyskland och övriga Europa.

Nu erbjöd han sig generöst att guida oss i sin hemstad. Fantastiskt! Dessutom blev vi hembjudna på kaffe i hans villa, där vi också fick träffa hans trevliga fru. Alla fina och intressanta möten, är det inte en av de bästa sakerna med att resa?

Vi kommer visa mycket mer om Bremen imorgon. Så länge kan vi visa de fina fågelholkarna på ställplatsen “Reisemobilstellplatz am Kuhhirten” i Bremen. En sådan där husbilsfågelholk skulle jag vilja ha!

Tänk att man glömmer …!

Vi måste berätta om att vi gör bort oss ibland. Jag har skrivit många guider om vad man ska tänka på när man reser i Europa med husbil, både för freedomtravel.se och för externa sajter. Jag vet extremt väl att man bör ha en miljödekal i fönsterrutan när man reser i tyska städer, och att man lämpligen beställer denna från DEKRA innan avresa. Men kom vi ihåg? Nej, inte då!

Vi kan i alla fall trösta alla som är lika glömska som vi med att felet går att åtgärda på plats. Miljödekalen (som heter umweltplakette på tyska) kan köpas på olika ställen i Tyskland, bland annat på TÜV NORD-stationer. Nu har även vi en dekal i vårt fönster. Happy Friday!

Mycket jobb!

Tycker du att vi reser långsamt? Well, vi ligger efter lite i rapporteringen, men vi kommer nog ifatt så småningom. Just nu står vi nämligen helt still och jobbar.

Vi ska ge ut ett fysiskt magasin i sommar igen (här kan du se förra sommarens magasin) och det är en hel del jobb nu när det närmar sig deadline. Vi sitter alltså hela dagarna och skriver, mejlar och ringer … Och ibland pausar Peter för att göra något annat nyttigt, som att laga våra dynor!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi fått fortsatt fantastiska upplevelser i Tyskland! Vi har upplevt Bremen, men också Hannover och därefter rullat mot Celle. Dessutom är det fantastiskt att vi fått riktig sommarvärme! Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Veckan som kommer då? Ja, vi ska fortsätta att upptäcka Celle och därefter står ytterligare destinationer på den tyska semestervägen “Korsvirkesvägen” på tur. Det ser vi verkligen fram emot!

Du kan förvänta dig reportage från Bremen, Hannover och Celle!

Missade du förra Happy Friday: Läs Museum of Popcorn i Hamburg – när du vill roa dig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev