Meny Stäng

Idag reser vi till Split i Kroatien

Annons

Idag reser vi till Split i Kroatien. Vi kommer spendera julen i denna kroatiska pärla, med fokus på spa, shopping och god mat. Samtidigt vill vi önska dig en riktigt fin fredag, så här dagen före julafton!

Fix och trix inför kommande resor

Under den senaste veckan har vi försökt ordna en del praktiska saker inför kommande resor. Bland annat har vi kollat upp våra försäkringar och börjat fundera lite kring packning inför resan till Filippinerna, senare denna vinter.

Vi skrev ju en packlista för resan för ett tag sedan, och det var ett bra sätt för att tänka igenom allt. Då kom vi på att vi behövde bättre powerbanks samt nya ryggsäckar, så detta har vi kikat på.

En dag blev det en promenad till jättegallerian Mall of Scandinavia, som visserligen ligger i vår kommun, men ändå kräver 50 minuters promenad från oss. I gallerian var det minst sagt julstämning!

Jul Deluxe, eller hur? Gillar du det?

Idag reser vi till Split i Kroatien

Men, ännu är det inte dags för Filippinerna. Idag reser vi till Split i Kroatien, där vi ska spendera julen. Vi älskar Split – en lagom stor och historiskt intressant stad, med fint läge vid Kroatiens kust. Att åka hit på vintern blir dock en ny upplevelse.

Resan är ett samarbete med dels hotellet Radisson Blu och dels Kroatiens turistbyrå, och vi planerar för några dagar med spa, shopping och god mat. Förhoppningsvis kan vi visa några foton redan imorgon, på julafton.

Split i Kroatien, foto från en tidigare resa

Bäst denna vecka

Detta har varit en ganska lugn vecka för oss, och det kanske är det bästa? Vi är nöjda med att ha hunnit jobba med några pågående projekt och förbereda för kommande resor. Dessutom har vi haft tid att titta på en TV-serie, och sånt tycker vi är lyx!

Din tur … Vad kan du lyfta som positivt från din vecka?

Sushilunch i Mall of Scandinavia denna vecka

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det alltså Kroatien för vår del. Här på freedomtravel.se kommer det bli några uppdateringar från vår resa till Split, blandat med nyårsstämning och ett större reportage om Kroatien som vi förberett (med massor av tips på saker att se och göra). Hoppas att du hänger med!

Flygplatsen i Split, foto från en tidigare resa

Missade du förra Happy Friday? Läs Turkisk och egyptisk info – och vinter i marinan

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev