Meny Stäng

Från Bjärehalvön till Halland – husbilsresan fortsätter!

Husbilsresan fortsätter, och vi har nu tagit oss från Bjärehalvön i Skåne till Halland. Alltså oj vad mycket det finns att se och uppleva i den här delen av Sverige. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Upplevelser i nordvästra Skåne

Vi har upplevt fantastiskt mycket roligt i nordvästra Skåne. Vi måste säga att vi är positivt överraskade. Så mycket fint och intressant det finns att se! Vi har upplevt makalös natur, smakat spännande svenska viner och besökt museer som verkligen engagerat oss.

Det är omöjligt att skriva om allt i samma takt som vi reser, och vi har därför valt att spara en del berättelser till senare. Fotona på mig nedan (bilden vid militärflygplanet är ett montage på ett museum!) är från några av de upplevelser som vi inte hunnit skriva om ännu, och som kommer senare.

Från Bjärehalvön …

Alldeles nyligen besökte vi Bjärehalvön i nordöstra Skåne. Trots lite kluvna upplevelser (vi kände oss inte supervälkomna med husbil i Båstad) så hade vi många fina upplevelser här. Två reportage har det blivit hittills:

… till Halland

Vi har nu fortsatt till Halland. Vi har först besökt Halmstad. Härifrån kommer min (Helenas) släkt, så detta är mer eller mindre hemma för mig. Här har vi både kikat förbi min mammas sommarstuga och besökt flera platser där jag aldrig varit förut. Intressant! Ett troll har vi stött på också …

Sånt som händer på vägen: Cykelproblem och nedfallna träd

Om du tror att allt löper smidigt och smärtfritt hela tiden under våra resor så har du fel. Peters elcykel (trike) har haft problem en tid och vi har redan beställt en reservdel från Kina. Tyvärr hann inte denna komma innan vi gav oss av och vi har fortsatt cykla på hopp och cykelns sista livsvilja.

I Halmstad tog det dock slutgiltigt stopp, en bra bit från ställplatsen. Det gick inte ens att trampa eller leda cykeln! Toppen då att vi kunde hyra varsin elscooter! Det var bara att låsa fast cyklarna, ta elscootrar till ställplatsen, och hämta cyklarna med husbilen …

Igår råkade vi ut för ett träd som fallit över vägen bara ögonblick innan vi kom körande. Peter och en annan förare städade undan trädet för att kunna köra vidare. Tur att ingen fick det över sig! Happy Friday!

FREEDOMtravel med i Sveas magasin

En annan sak som vi glömt att berätta om är att vi nyligen syntes på en helsida i Svea Husbilars magasin, som skickas ut till husbilsägare i Sverige. Roligt! Har du sett magasinet? Annars kan du läsa det på denna länk.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att vi fortfarande är ute och rullar med husbilen! Att resa och skriva är det bästa vi vet, oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Och du då, vad har varit bäst under din vecka?

Kon på bilden har ingenting med texten att göra … förutom att vi mötte den i Halland!

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det reportage från vår fortsatta resa i Halland. Har du märkt att det ibland också kommer sponsrade inlägg emellan? Ja, var glad för det, för annars skulle vi inte ha råd att fortsätta skriva! Just nu har vi dessutom satsat lite av dessa inkomster i ytterligare förbättringar av bloggen, som du kanske märker om du kikar runt på startsidan!

Missade du förra Happy Friday? Läs Några reflektioner från husbilsresan i nordvästra Skåne

Prenumerera på vårt nyhetsbrev