Meny Stäng

Några reflektioner från husbilsresan i nordvästra Skåne

Vi fortsätter husbilsresan längs Sveriges västkust och har kommit till det nordvästra hörnet av Skåne. Idag bjuder vi på några reflektioner och tankar från resan. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Det är väldigt roligt att träffa husbilsfolk (och andra resenärer)!

Alltså oj vad roligt det är att vara på rull och träffa husbilsfolk och andra som är ute och reser. Det har blivit en hel del snack på ställplatserna och mycket utbytande av tips. Väldigt trevligt!

Ställplatsen i Lundåkra hamn i Landskrona

2. Ett helt gäng verkar vara på väg söderöver

Flera av dem vi träffat har varit på väg söderöver. Mer än ett par var på väg till Tyskland, ett annat till Nederländerna och ytterligare ett par till Kroatien. Andra berättar att de avvaktar lite till, men det märks att många är sugna på att resa utomlands igen.

Läckra gungor i vattnet i Helsingborg

3. Oj vad snabbt tiden går! Hur ska vi hinna?

Vi tänkte att vi hade hyfsat lång tid på oss för att upptäcka Sveriges västkust, och en del menade till och med att ”den sträckan kör man ju ganska kvickt”, men nu när vi letar spännande saker att se och göra så tar resandet tid. Vi kommer kanske inte hinna riktigt så långt som vi tänkt …

Den fina strandpromenaden i Helsingborg

4. Västra Skåne har väldigt mycket att bjuda på – med stor variation

En av anledningarna till att det tar tid är ju att västra Skåne har så mycket att bjuda på. Och vilken variation! Det har blivit öbesök, slottsbesök, stadsvandringar, museum, vinprovningar, naturreservat och allt möjligt annat. En del har vi hunnit skriva om:

En lite annorlunda bänk i Landskrona … undrar om man kan snurra och få annan text?

5. Det funkar bra att sköta webbshopen från husbilen (trots några små missöden)

Vi sköter webbshopen från husbilen, och det funkar bra! Många av produkterna skickas genom så kallad dropshipping (det vill säga att någon annan packar och skickar), och när det gäller andra produkter har vi med oss lite av varje i husbilen. För att klara leveranser har vi också med oss förpackningsmaterial och skrivare, och vi söker ständigt upp nya PostNord företagscenter för att leverera.

Sedan är det ju det där med den mänskliga faktorn … En av produktkartongerna missade vi att packa (förmodligen kvar hemma någonstans?) så den varan har vi tillfälligt fått lägga in som ”slut i lager” …

Ett annat litet missöde var att vi råkade packa och skicka produkter med husbilsmotiv till en kund som beställt med husvagnsmotiv … Enligt vår nya rutin blir det inte bara dubbelkoll utan dubbel-dubbel-dubbelkoll! Och ja, kunden har fått rätt vara nu!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att få vara på rull och göra det vi gillar allra bäst – upptäcka resmål och berätta om dem! Helsingborg var en trevlig upplevelse, liksom Sofiero slott. Dessutom har vi hunnit med en del intressanta saker, som vi inte haft tid att berätta om ännu! Din tur … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Henrik Larsson som staty i Helsingborg, och ett av stadens kallbadhus

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta upptäcka nordvästra Skåne, innan det är dags att rulla in i Halland. Här på bloggen får du förstås följa resan! Om du också vill se lite här och nu-bilder och filmrullar kan du också följa oss på Instagram på @freedomtravelnews.

Missade du förra Happy Friday? Läs Nu upptäcker vi Sveriges västkust – med start i Skåne

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev