Meny Stäng

Sevärdheter i Stockholm och ett spännande paket

Annons

Vi har hunnit se några spännande sevärdheter i Stockholm, och samtidigt som vi besökte Kungliga slottet så mottog min (Helenas) mamma ett pris av Kungen där! Vi har också fått ett spännande paket, och nu förbereder vi oss på en utlandsresa. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Besök (och prisutdelning!) på Kungliga slottet

I slutet på förra veckan besökte vi Kungliga slottet och några andra spännande sevärdheter i Stockholm. På slottet såg vi paradvåningen, som vi visserligen sett förut, men det var längesedan. fantastiskt vacker! Dessutom kikade vi in i Livrustkammaren. De blir förstås ett reportage framöver, men kanske väntar vi tills vi också kollat in Skattkammaren och Gustav III:s antikmuseum, som just nu håller stängt.

När jag (Helena) pratade med min mamma dagen efter visade det sig att hon varit på Slottet nästan exakt samtidigt – och tagit emot ett pris direkt av Kungen! (Jo, jag visste att hon skulle få priset, men datumet har skjutits upp flera gånger på grund av pandemin, så jag hade glömt vilken dag det var.)

Priset var ”Johan August Wahlbergs medalj” som hon och ytterligare en pristagare fick för ”banbrytande insatser för forskningen i naturgeografi”. Du kan se när hon mottar priset (i lång grön klänning) på Kungahusets webbplats. Fantastiskt roligt!

Besök i Riddarhuset och Riddarholmskyrkan

Vi, som bara turistade, hann med ytterligare två intressanta sevärdheter. Besöket i Riddarhuset var oväntat intressant, och det var även besöket i Riddarholmskyrkan. Denna kyrka är verkligen fylld av kunglig historia. När vi får tid blir det ett reportage!

En fint och spännande paket!

Vi ska testa en översättare i samarbete med företaget Vasco Electronics. Vi glömde dock att ge dem vårt telefonnummer, och eftersom vi bor i en båt med samma adress som alla andra båtar på samma brygga så lyckades UPS inte leverera. Dagen efter hände dock en lustig grej …

Vi promenerade förbi marinan och exakt samma minut råkade en UPS-bil stanna. ”Är ni Bergström?”, frågade han. Massor av människor promenerar förbi marinan här så att vi kom förbi just denna sekund måste ha varit ett ödets slump. ”Vi har ett paket till er”, sa han.

Den nya översättaren, vad kul! Dessutom fick vi en glad överraskning när vi öppnade paketet. Förutom översättaren fick vi strumpor, kakor och en resedagbok. Översättaren är på laddning och vi ska testa den på nästa resa. Vi återkommer med rapport! Om du är nyfiken redan nu så hittar du översättaren här. Som FREEDOMtravels läsare har du 10 % rabatt med koden ”TRAVEL10”.

Bäst denna vecka

För mig (Helena) har det egentligen varit en lite jobbig vecka med en hel del migrän, men nu ska vi ju fokusera på det positiva, eller hur? Förutom allt roligt vi redan berättat om så var vi i helgen på en väldigt trevlig middagsbjudning hos våra vänner Lennart och Beata, då även Peters son Robin och hans fru Alexandra var med, så vi kunde fira Robins födelsedag. Väldigt trevligt!

Lennart och Beata bjöd på en förrätt som vi aldrig smakat förut, nämligen knivmusslor som de lagat i ugnen med bland annat olja, vitlök och persilja. Det äter vi gärna igen, gott! Har du ätit knivmusslor? Och vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Nästa vecka bär det av till Tjeckien på pressresa! Det är ett intressant program som blandar dramatisk natur med glas, mat och storstadsäventyr. Förmodligen blir det lite kortare reportage från resan medan vi är där, och några lite fylligare när vi kommit hem. Önskar en fin helg!!!

Missade du förra Happy Friday? Läs Stockholm, Roslagen, event och Peter på TV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev